Blog de vedeta

#blog navi # marturii vedete #blog de vedeta #sarbatori de iarna

NAVI: Cum e treaba cu Sarbatorile... fara carne, brad si zapada

Cantareata si compozitoare, Navi este cunoscuta si pentru unul dintre cele mai nonconformiste si controversate videoclipuri lansate pe piata muzicala. Atat de controversat, incat in Romania a fost interzis. De altfel, o veti descoperi pe Navi pe Acasa.ro, in exclusivitate, exact asa cum este: o persoana extrem de talentata, nu doar in domeniul muzical, deschisa, nonconformista si amuzanta. Iata ce spune despre cum si-a petrecut sarbatorile: 

"Ani de zile, imaginea mea despre Sărbători a fost construită în jurul obiceiurilor devenite clișeu: un brad împodobit, mâncăruri grele cu carne, zâmbete ușor forțate, munți de zăpadă, cadouri nimerite - sau nu, vizite și mesaje de la oameni care nu spuseseră o vorbă tot anul. Îmi plăceau colindele, întotdeauna m-au liniștit, cumva; adoram mirosul de brad, suprizele, să mă tăvălesc în zăpadă. Mereu parcă lipsea însă ceva...

Anul acesta a fost altfel, rupt de toate tiparele însușite fără voie. De ceva vreme am ajuns la concluzia că tăiatul brazilor nu-i cea mai nobilă îndeletnicire, astfel că anul trecut am avut un vârf brad, iar acum coronițe din crengi; tot de vreun an sunt vegetariană, așa că am scăpat și de mâncatul obligat-forțat al chiftelelor și sarmalelor cu carne, care nu mi-au plăcut niciodată... Zăpada s-a încăpățânat să nu vină și, după un deces în familie, nimeni nu s-a preocupat prea mult de colinde.

Cu toate acestea, Sărbătorile mele au fost... mai Sărbători ca niciodată. Mi-am dat seama de asta ieșind pe terasă în a doua zi de Crăciun, să privesc înfrigurată cel mai frumos apus pe care l-am văzut vreodată. M-am cuibărit în brațele iubitului meu și am urmărit amândoi, în tăcere, cu sufletul plin, simfonia de culori de pe cer, mai clară și mai spectaculoasă decât orice apus privit de la mare sau din locuri exotice.

Am simțit, pentru prima oară după multă vreme, că aparțin... unui loc, unui moment, unei familii, unei inimi care bate la unison cu a mea, anticipându-mi sincopele, defectele, fricile...

În acel moment cu două umbre îmbrăcate în negru privind apusul, dar și-n următoarele zile, cu prima zăpadă timidă privită prin parbrizul aburit, cu dimineți leneșe în care nici nu ne venea să mai răspundem la telefoane, cu budincă proaspătă de tapioca și așternuturi calde de dragostea noastră, am simțit din nou care e treaba cu Sărbătorile.

Cam asta ar trebui să fie: un concediu de la lumea întreagă, un răgaz să ne aducem aminte de oamenii și lucrurile care contează; puțină fericire împărțită la doi și oglindită în apusuri de neuitat sau în primii fulgi de zăpadă, cu o blândețe nesfârșită. Pentru mine, cel puțin, cam asta e treaba. Mi-am adus aminte de un scop pe care mi-l pusesem de multă vreme în minte: să-mi construiesc o viață în care să nu am nevoie de evadări și de pretexte de sărbătoare pentru a fi fericită. Drumul e lung până acolo, știu, dar măcar simt că mi-am regăsit direcția.

La voi, cum e? Mi-ar plăcea să citesc despre cum v-ați petrecut Sărbătorile și ce a fost diferit anul acesta, așa că... aștept cu drag comentariile voastre!"

Mai multe despre Navi: www.navisongs.com si www.facebook.com/navisongs
Booking: 0766 731 163 (Marian Nica)  / contact@navisongs.com

Foto: www.facebook.com/megaaremere

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului