Blog de vedeta

#catalin cazacu # campion superbike # campion romania

Catalin Cazacu, multiplu campion la SuperBike

Catalin Cazacu, multiplu campion la SuperBike

Incepand din aceasta saptamana, Acasa.ro gazduieste intre paginile sale virtuale gandurile unui campion cu care Romania are de ce se mandri. Acesta este Catalin Cazacu, multipul campion la SuperBike, care incepe cu cateva ganduri adresate cititorilor Acasa.ro la inceput de 2014.  

"Va salut si va multumesc ca sunteti alaturi de mine si aici! Asa cum spune si numele site-ului, imi doresc sa ne simtim "acasa", sa vorbim despre lucrurile care ne influenteaza, care ne fac fericiti… despre visele noastre.

Eu unul ma simt acasa in doua ipostaze: atunci cand sunt pe pista, accelerand tot mai mult, si atunci cand privesc Dunarea din satul meu de bastina, scuturandu-ma de toata agitatia marilor orase si ascultand doar curgerea apei.

M-am nascut la Divici, la Clisura Dunarii, chiar acolo unde fluviul intra in tara. Am crescut inconjurat de liniste, in mijlocul naturii, printre oameni blanzi si cu frica de Dumnezeu. In Divici, alaturarea dintre doua culturi atat de bogate, cea romaneasca si cea sarba, este fireasca de sute de ani, de cand oamenii si-au gasit salas pe malurile aceleiasi ape.

Oricat de mult am ajuns sa iubesc Timisoara, orasul care a devenit ACASA pentru echipa mea, Taifun Racing, la Divici ma intorc intotdeauna cu inima plina. Aici e coltul meu de rai, am mai spus-o si o voi spune, ma intorc aici, pe malurile Dunarii, ca la izvorul linistii mele.

As putea incerca sa va descriu frumusetea locurilor, dar cred ca vazand cateva poze sau vizitand satul v-ati lamuri mai bine. O imagine face cat o mie de cuvinte – si mi se pare ca nici acelea nu sunt de ajuns pentru a descrie bucata mea de rai.

Va voi povesti, in schimb, despre o traditie care mi-e draga de ani buni si care-mi aduce de fiecare data prietenii laolalta. In Divici, sarbii sunt majoritari: peste 90% dintre locuitori sunt de origine sarba, astfel ca ne-am obisnuit sa sarbatorim si Revelionul sarbesc.

Conform calendarului pe rit vechi, acesta se celebreaza in noaptea de 13 spre 14 ianuarie. Este noaptea in care ne uram "Srećna Nova godina!" (An Nou fericit!), savuram mancaruri sarbesti si dansam pe muzica traditionala. Pentru mine, e un prilej rar sa-mi vad mare parte dintre prietenii sarbi si sa ma rasfat cu mancaruri care-mi sunt dragi inca din copilarie.

Ce ma leaga de cultura sarba, cred eu, dincolo de apropierea geografica, este o fascinatie puternica pentru acest popor. E incredibil cat sunt de uniti si de puternci, cum se distreaza si cat de buni prieteni pot fi. Asa cum, marturisesc, mi-ar placea sa fim si noi aici, ACASA.

Srećna Nova godina si… sa ne citim cu bine!"

Despre Catalin Cazacu

Unul dintre cei mai de succes sportivi tineri ai momentului, motociclistul Cătălin Cazacu este multiplu campion naţional şi european la clasa SuperBike. Şi-a urmărit pasiunea pentru motociclism începând de la şapte ani şi are peste unsprezece ani de experienţă în curse de viteză în liga profesionistă.

În 2008, Cătălin Cazacu a pus bazele proiectului TAIFUN Racing Team, alături de Cosmin Costescu, la rândul său pilot de succes. TAIFUN Racing Team este o asociaţie menită să ajute sportivii români să-şi dovedească valoarea în competiţii locale şi internaţionale.

Din 2010, campionul şi-a asumat şi rolul de antrenor al lotului naţional de motociclism viteză. Doi ani mai târziu, a trecut de la clasa 600 cmc la 1000 cmc, adjudecându-şi noi victorii pe pista de la Pannonia Ring.

Pentru 2014, Cătălin Cazacu îşi propune să participe la Campionatul Naţional, European şi Mondial – calendarul exact al evenimentului urmând să fie anunţat – precum şi în cupa autohtonă ROSBK (Romanian Superbike), unde a strâns deja numeroase victorii în anii trecuţi.

Etapele de antrenament, care se vor desfăşura în România, Ungaria şi Slovacia, precum şi competiţiile în sine, vor aduce o expunere tot mai mare pilotului, precum şi echipei TAIFUN.

Concomitent cu participarea la campionate majore, Cătălin Cazacu a devenit o figură recognoscibilă pentru publicul larg, apărând în numeroase emisiuni TV, în publicaţii din presa scrisă sau online. Cu fiecare victorie, capitalul de imagine şi fan base-ul lui Cătălin au continuat să crească.

Realizări

  • A concurat la toate clasele de juniori
  • Vicecampion la clasa 125 2006
  • Vicecampion la clasa Supersport 2008
  • Ocupantul locului doi în ROSBK la clasa SuperSport 2008
  • Dublu Campion Naţional la clasa SuperSport 2009
  • Campion al EUROPEAN RIDERS CUP la clasa SuperSport 2009
  • Ocupantul locului doi în ROSBK la clasa SuperSport 2009
  • Câștigătorul ROSBK la clasa SuperSport 2010
  • Vicecampion la clasa Supersport 2010
  • Câștigătorul ROSBK la clasa SuperSport 2011
  • Vicecampion la clasa Supersport 2011
  • Primul pilot timișorean înscris în Campionatul Mondial – 4 etape, 2011
  • Câştigător în timp a altor curse private
  • Ocupantul locului doi în ROSBK la clasa Superbike 2012
  • Castigator al ROSBK la clasa Superbike 2013

Facebook - peste 1.800 de fani 

Taifun Racing Team

  • 700 Likes pe Facebook

  • peste 20.000 de cataloage şi broşuri distribuite annual

  • 2.000 de pachete de fan merchandise (replici de echipamente şi ţinute) vândute anual

Articole scrise de Catalin Cazacu

  •  
  •