Showbiz

#oscar #romani Oscar #premii romani #oscar tehnologie #oscar 2014

Romani la Oscar si povestile lor uimitoare

Talentul si inteligenta romanilor sunt incontestabile. Andrei Corsei este unul dintre oamenii cu care Romania se poate lauda peste tot in lume. Este un om-model, care a reusit prin fortele proprii sa ajunga sa fie apreciat de cei mai buni producatori de la Hollywood. El a luptat anul acesta chiar si pentru un Oscar.

Andrei Corsei este de profesie computer graphics supervisor. Mai exact, se ocupa cu crearea efectelor speciale pe calculator. Romanul a reusit sa isi transforme aceasta pasiune intr-un adevarat talent, ridicand-o chiar la rang de arta. Calitatile sale i-au impresionat rapid chiar si pe cei mai mari producatori de film. Ultima pelicula la care a lucrat Andrei a fost "Iron Man 3", iar pentru munca sa a fost chiar nominalizat la Premiile Oscar 2014, care au avut loc duminica seara la Los Angeles.



Un angajat roman obisnuit care traia mirajul strainatatii

Andrei Corsei a lucrat in Romania la mai multe companii de profil. Satul insa de salariile mizere, a plecat in Spania. S-a intors apoi in Romania si si-a creat propria afacere.

"Am plecat din Colentina prin anul 2002, m-am oprit vreo sapte ani prin nordul Spaniei, unde am lucrat in proiectare, m-am intors in Romania prin 2009, unde m-am angajat, dar destul de repede mi-am dat seama de limitarile unui post intr-o companie multinationala (in ciuda confortului aparent) si am decis sa imi deschid o mica firma care oferea consultanta si solutii tehnice in proiectare. Acum sunt angajat la Trixter Gmbh in Munchen ca si CG Supervisor", a povestit Andrei pentru incont.ro.

Imediat ce a ajuns aici, Andrei a prins si primele mari contracte. El a creat efectele speciale pentru filmele "Clod Atlas" si "Iron Man 3", iar urmatoarea pelicula pentru care lucreaza este "Captain America: The Winter Soldier".

Citeste si: OSCAR 2014: Cele mai frumoase tinute ale vedetelor


Premiu Oscar pentru tehnologie pentru doi romani

Doi romani, Petru Pop si Radu Corlan, au reusit, in 2012, chiar sa castige una dintre cele mai ravnite statuete. Acestia au primit premiul Oscar pentru tehnologie pentru crearea celor mai rapide camere digitale din lume. Acestea au fost folosite pentru filmarea unor productii celebre de la Hollywood, printre care si "Inception", "Born to be Wild" sau seria "Mision Impossible".

Citeste si:

Staruri de la Hollywood care au murit in timpul filmarilor

Giulia a lovit un fan. Cele mai violente vedete

Oscar 2014: Vedete care s-au impiedicat, selfie memorabil, pizza impartita de vedete, dansuri...


Sursa foto: zonacritica.com.br

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din showbiz

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare