Showbiz

#eurovision #showbiz #participare romania

3 motive pentru care Romania nu ar trebui sa mai participe la Eurovision

Incercarile Romaniei de a impresiona la Eurovision nu par a fi incununate de succes, indiferent de reteta propusa. Criticile mai mult sau mai putin justificate, votul geopolitic si alte motive ne fac sa ne intrebam daca Romania ar trebui sa-si mai bata capul cu aceasta competitie.

Muzica, pe ultimul loc 

Luminile, prezenta scenica, show-ul sunt cateva aspecte care au devenit tot mai importante pentru a obtine puncte. De la reprezentatiile simple de acum doua decenii pana la adevaratele spectacole cu laser, holograme si decoruri fantastice de anul acesta este cale lunga. De altfel, show-ul Romaniei a fost criticat indelung in presa britanica cum ca ar fi copiat ideea videoclipului de la spanioli ori ca intreaga prestatie este de toata jena. "A castigat Austria si aceasta Conchita care atrage atentia. Pe ea o vedeam si noi castigatoare, dar sa va spun ceva: piesa ei nu face mare branza si daca nu era cantata de o ciudatenie se clasa pe locul 20", a declarat Horia Moculescu pentru wowbiz.ro

Votul geopolitic isi spune mereu cuvantul

Rusia, cu o prestatie admirabila, a fost indelung huiduita din cauza miscarilor politice de care se face responsabil Vladimir Putin. De altfel, daca bunicile din Rusia care au participat la Eurovision in 2012 s-au clasat pe locul 2, datorita simpatiei publicului, anul acesta reprezentantele acestei tari au reusit sa obtina doar 89 de puncte, clasandu-se pe locul 7. "Sunt doua lucruri care m-au satisfacut: huiduielile la adresa Rusiei, huiduieli care mi-au mers la suflet. A fost ceva nemaivazut! Cand una dintre tari acorda puncte Rusiei un val de huiduieli se auzea in toata sala. In al doilea rand, mi-a placut faptul ca Ucraina, chiar si cu voturile sale luate pe simpatie, pentru ca au fost multi care au votat-o ca sa-si arate sustinerea pentru situatia din tara lor, s-a clasat dupa noi", a mai declarat Horia Moculescu. 

Loreen (Suedia) in 2012, cea care de altfel a castigat si concursul organizat la Baku a fost singura concurenta care a interactionat cu activistii pentru drepturile omului spunand ca in Azerbadjan sunt incalcate adesea aceste drepturi. Critici dure au aparut imediat, pe motiv ca nu ar trebui politizat concursul, insa Loreen a castigat Eurovision 2012.

De altfel, si Romania beneficiaza de acest vot preferential. Anul acesta, Republica Moldova este singura tara care ne-a acordat 12 puncte. In plus, moldovenii mereu ne-au acordat punctaje mari, indiferent de prestatia muzicala. 

CITESTE SI: Connect-R si-a botezat fetita. Gest socant de la biserica

Eurovision 2014: Reactii dure dupa finala 

Notorietate in scadere

Melodia Romaniei, "Miracle" este cu siguranta mai buna decat altele care au concurat, insa si in topul finalistilor se regasesc piese care vor deveni celebre. De cele mai multe ori insa, castigatorii Eurovision dispar de pe scena internationala odata cu terminarea competitiei. Daca in perioada de glorie, pentru Celine Dion, Toto Cutugno sau ABBA  Loreen, castigatoarea din 2012 a ramas in mintea publicului doar cu melodia Euphoria, cariera ei intrand intr-un con de umbra ulterior, iar exemplele pot continua. 

Voi ce credeti? Romania ar trebui sa mai concureze la Eurovision?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din showbiz

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare