Vedete din Romania

#Alexandru Arsinel operatie #stent #alexandru arsinel

Alexandru Arsinel a iesit din sala de operatie. Care este starea actorului

Astazi, Alexandru Arsinel a fost operat, dupa ce duminica a fost internat de urgenta in spital. Iata ce spun medicii despre starea actorului, dupa ce actorului i-a fost montat un stent!

„A fost supus mai multor analize medicale. S-a decis internarea in Sectia de cardiologie a Spitalului UUB . Pentru a avea si o parere medicala mai amanuntita a venit si domnul profesor Vinereanu care l-a examinat si a decis impreuna cu domnia sa sa continue investigatiile in cursul diminetii de astazi. Astazi a fost supus unei coronarografii in urma careia s-a decis implantarea unui stent pe artera interventriculara anteriora inimii. Starea domniei sale este acum favorabila, este constient, cooperant, stabil hemondinamic, respirator, mananca, este foarte bine. in functie de evolutia ulterioara domnul profesor Vinereanu impreuna cu medicii Sectiei de cardiologie vor decide ziua cand domnul Alexandru Arsinel va putea fi externat. Totul a decurs in conditii normale si fara niciun fel de complicatie. Se introduce un cateter pe artera femurala. Cateterul acesta este insotit de un balonas care se deschide fix in zona arterei stenozate si permite in felul acesta revascularizatia muschiului cardiac in zona unde perfuzia coronariana nu s-a putu face in conditii optime din cauza acestei obstructii.  70% artera era obstruata motiv pentru care s-a decis implantul unui stent acolo care se umfla ca o umbreluta si permite revascularizatia muschiului cardiac. 

Cand  a venit era constient, cooperant, cu o durere difuza la nivel toracic inferior. Starea domniei sale s-a pastrat buna pe parcursul intregii nopti. Dimineata a fost bine, echilibrat a intrat in sala. Stresul este implicat in aproape toata patologia cardiaca insa in afara de stres dumnealui are si alte afectiuni- dislipidemie, un diabet zaharat care nu este controlat cu insulina ci cu antidiabetice orale si o hipertensiune arteriala tpate acestea coroborate au dus la depunerea unor cristale de colesterol cu greutate moleculara mica care obstrueaza aceasta artera de la nivelul cordului. In cateva zile va putea fi externat, in functie de evolutia post-procedurala. Cred ca in doua- trei zile o sa poata sa fie externat. Colegii mei din Sectia de cardiologie vor decide acest lucru”, a declarat managerul Spitalului Universitar de Urgenta București, dr. Adriana Nica, conform libertatea.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare