Vedete din Romania

#educatie parentala #copii #gala unicef #tv #andreea marin banica

Andreea Marin Banica gazduieste a treia editie a Galei UNICEF

Andreea Marin Banica prezinta pentru al treilea an consecutiv Gala UNICEF , teledon dedicat copiilor din Romania. Fondurile stranse vor fi folosite la extinderea programelor de educatie parentala din tara noastra.

Pe 1 iunie, Andreea Marin Banica, Ambasador UNICEF al Bunavointei pentru Romania, va fi gazda Galei UNICEF pentru al treilea an consecutiv. In cadrul teledonului maraton organizat de UNICEF si Societatea Romana de Televiziune, Andreea il va avea alaturi pe Dan Bittman.

Am rugat-o pe Andreea sa ne raspunda la cateva intrebari legate de evenimentul care ii este aproape de suflet.

Acasa.ro: Cum te simti sa fii gazda Galei UNICEF pentru al treilea an consecutiv?

Andreea Marin Banica: Onorata, cu atat mai mult cu cat Gala UNICEF, ca eveniment de televiziune unic ca amploare, este si "copilul meu" si sunt mandra de asta, acum trei ani am avut nebunia de a insista pe transpunerea Galei in mediul TV si nu am gresit, se pare.

Seara de 1 iunie, incepand cu ora 21, este rezervata de Televiziunea Nationala evenimentului extraordinar care aduna personalitati din toate domeniile, artisti, sportivi, jurnalisti, dar mai cu seama oameni cu sufletul mare din toate colturile tarii si romani din lumea larga care ne urmaresc in direct si pe Romania International, pentru a face un pas inainte pentru parintii si copiii din tara noastra, alaturi de UNICEF. Acum 2 ani, construiam impreuna pentru copiii cu dizabilitati. Anul trecut, donatiile au facut posibile gesturi minunate pentru maternitatile din Romania ce au devenit Spitale - Prieten al Copilului.

Anul acesta, avem o alta intrebare la care cautam raspuns si solutii concrete: ne dorim copii, dar suntem pregatiti sa-i crestem sanatos si sa-i facem fericiti? Cat de simplu sau de dificil este sa fii parinte in Romania de astazi? Cum am putea face un pas inainte? Depinde de fiecare dintre noi sa punem umarul si sa facem un lucru mare in seara de 1 iunie, pentru noi ca parinti si pentru copiii nostri.
 

Acasa.ro: Pentru ce vor fi folosite fondurile stranse in acest an?

Andreea Marin Banica: Daca pana acum UNICEF a ajutat peste 120.000 de copii din tara sa aiba o viata mai buna in urma programelor de educatie parentala (in 22 de judete au fost lansate programe de formare pentru parintii cu copii intre 0-3 ani din familiile vulnerabile, iar in 43% dintre gradinitiele din Romania a fost introdus un program de educatie petnru parinti, peste 10.000 de instructori au fost formati si peste 80.000 de parinti si-au imbunatatit abilitatile), Gala UNICEF de anul acesta isi doreste ca donatiile adunate in urma campaniei sa permita continuarea imbunatatirii calitatii vietii pentru inca 480.000 de copii, extinderea programelor in alte 19 judete, in special in mediul rural si in cele 57 % dintre gradinite.

Sa nu uitam ca vedem mult prea des in programele de stiri cazuri extreme, copii lasati cu cheia de gat sa se descurce singuri, sa aiba grija de fratii lor mai mici in lipsa parintilor care fie vin doar cateva ore pe noapte acasa, fie aleg sa plece in strainatate, iar copiii nu sunt intotdeauna destul de puternici incat sa reziste presiunii, stresului, neajunsurilor si dorului. S-a ajuns pana la situatii dramatice in care copiii n-au mai vrut sa traiasca, pur si simplu, fara parintii lor, simtindu-se prea singuri pe lume. E numai un aspect, dar sunt mult mai multe problemele pe care le vom atinge in Gala UNICEF, printre care violenta in familie , educatia sexuala, comunicarea parinti - copii si asa mai departe.  
 
Acasa.ro: Crezi ca editiile precedente ale Galei au schimbat ceva in bine in Romania?

Andreea Marin Banica: Fireste ca da, iar in Gala din acest an veti vedea clar si felul in care au fost implementate fondurile adunate pana acum. E minunat sa simti ca lumea in care traiesti se misca in directia buna si putin datorita efortului si sufletului pe care tu l-ai pus alaturi de atitia oameni buni in acesti ani. Simti ca nu faci degeaba umbra pamantului, cum spune o vorba din batrani. Ai ce sa le povestesti copiilor tai mai tarziu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare