Vedete din Romania

#Dragos Bucur diabet #vedete intern #showbiz #dragos bucur #dana nalbaru

Boala de care sufera Dragos Bucur! Dana Nalbaru: „I-a luat cateva zeci de secunde sa ma recunoasca”

Pentru prima data, Dana Nalbaru a vorbit despre boala cu care traieste sotul sau, Dragos Bucur, de ani buni. Si fetita lor, Sofia, cunoaste suferinta tatalui, pe care il ajuta atunci cand are nevoie.


„Pentru cei/cele care nu stiu trebuie sa spun, inca de la inceput, ca am acasa un diabetic. Asa l-am luat, asa m-am indragostit de el, asa m-a cucerit. Despre Dragos e vorba si o sa va spun cateva cuvinte despre viata mea alaturi de diabetul sau. stiti, noi doi (eu si diabetul lui Dragos) ne-am cam imprietenit. A fost dragoste la prima vedere pentru ca a venit la pachet cu proprietarul. Cand si-a scos prima oara pen-ul ca sa-si faca insulina (luase niste ciuperci la cuptor dar voia sa ma impresioneze) am facut ochii mari, ca cepele, si el a mustacit multumit…”Am cucerit-o” si-a zis in gand. Eu ma intrebam daca nu-l doare si chiar l-am intrebat iar el a mimat o grimasa in timp ce acul intra in burta. Actor. Dupa cinci zile acceptam cererea lui in casatorie si dupa sapte luni eram doamna Bucur. Ok, asa ma cheama in buletin: Alina Daniela Bucur.

...Nu se plange niciodata, nu spune niciodata “nu pot” atunci cand am nevoie de ajutor (si poate nu tot timpul se simte bine), nu e mofturos sau pretentios, ba e chiar vesel si mereu gata sa gaseasca o solutie.

O singura data s-a enervat tare. Cand si-a uitat borseta cu teste si insulina la hotel, in Paris. Iar eu, o singura data m-am speriat ingrozitor. Intr-o noapte, cand a intrat in hipo si i-a luat cateva zeci de secunde bune ca sa ma recunoasca si sa-mi poata spune ceva. M-am panicat, desigur, i-am adus zahar si am asteptat sa isi revina”, a scris Dana Nalbaru e blogul personal.

Marturisirea a fost completata de cea a lui Dragos Bucur si a fiicei lor, Sofia, in varsta de 9 ani.

„Diabetul mi-a schimbat viata, mi-a facut-o mai ordonata, pe mine m-a invatat sa  cantaresc mai bine lucurile din ea, autocontrolul a devenit important si in general mi-a ordonat altfel prioritatile”, a s[is Dragos Bucur.

„Tati are diabet,  plecam in vacante, ne dam pe montagneruss-uri, in fine, facem o gramada de lucruri mega ultra tari!  Tata are nevoie de dulciuri in fiecare zi, asta inseamna ca avem mereu dulciuri in casaaaa…….mmmmm.. JJ! Eu stiu de cand m-am nascut ca el are diabet, asa ca nu mi se  pare mare chestie. Bine, nu spun ca nu vreau sa nu mai aiba diabet, spun ca nu ma deranjeaza. Il ajut sa se testeze daca e la volan si are nevoie sau daca il tine pe Kadri, sau il ajut sa isi faca insulina. Facem matematica pe tema asta, adica el imi spune ca a mancat la pranz o felie de paine sau o farfurie cu paste iar eu calculez cata insulina trebuie sa isi faca in functie de cantitatea de  hidrati. De exemplu:

Tata mananca la pranz 2 felii de paine si 100 grame de orez. Cata insulina trebuie sa isi faca tata stiind ca:

  • -o felie de paine are 20 grame
  • -20 grame paine=50 grame orez =10 hidrati
  • -pentru 10 hidrati se fac 3 unitati de insulina
  • Il iubesc si mereu va fi asa!!”, a completat Sofia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare