Vedete din Romania

#Stela Popescu a murit # stela popescu diabet #stela popescu

Boala de care suferea Stela Popescu

Actrita Stela Popescu, care astazi ne-a parasit, suferea de mai multi ani de o boala care adesea da complicatii serioase.

Stela Popescu a dezvaluit ca sufera de diabet in cartea de bucate “Gateste moldoveneste cu Stela Popescu”, o “culegere” de retete moldovenesti.

“Apropo de dulce. Cum naiba oi fi avand eu diabet, cand n-am abuzat niciodata de dulce?”.

Ei bine, tot actrita ofera si un raspuns: “Cica nu numai de la prajiturele se declanseaza «magarul ». Daca-i vorba de grasimi, apoi ele sunt sigur vinovate, caci peste o felie de paine neagra unsa cu untura (de gasca, rata, porc) si presarata cu sare si putina boia pe deasupra nu trece nimic”.

Stela Popescu s-a nascut  21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia.  intr-o familie de invatatori modesti, iar prima amintire pe care o avea bine intiparita in memorie era invadarea Basarabiei de catre armata rusa. Atunci, in 1940, tatal ei, considerat intelectual, deci dusman de clasa, a fost deportat in Siberia, iar mama sa s-a refugiat, impreuna cu fiica, in Romania, la Brasov.

In 1953, sustine examenul de admitere la facultate si este repartizata la Facultatea de Limba Rusa „Maxim Gorki“, la care renunta dupa un an si jumatate, cand intra in echipa Teatrului Ministerului de Interne. In 1956, este admisa la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, iar in paralel continua sa sustina spectacole de teatru.

La sfarsitul facultatii, este repartizata la Teatrul din Brasov, acolo unde ajunge sa sustina 400 de spectacole pe an. Din 1963 pana in 1969 joaca la Teatrul de Revista „Constantin Tanase”. in 1969, Stela Popescu paraseste Revista si se angajeaza la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedica sa continue colaborarea cu Radiodifuziunea Romana (pe atunci Radioteleviziunea), din 1963 pana in prezrnt. In paralel, sustine si o colaborare cu Revista Romaneasca, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea sa se casatoreasca in 1969, la putin timp dupa divortul de Dan Puican.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare