Eurodeputata Daciana Sarbu , care este de vineri ambasadoare a WWF pentru evenimentul ' Ora Pamantului ', trage un semnal de alarma in legatura cu starea cursurilor de apa din Romania.

Europarlamentarul roman doreste sa organizeze la 22 martie, cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, o expozitie consacrata starii raurilor din Romania, pentru a aduce in atentia opiniei publice problemele legate de protejarea apelor si a pune in lumina rolul, indatoririle si responsabilitatile autoritatilor - dar si ale cetatenilor - in acest sens.

Daciana Sarbu le solicita cetatenilor sa i se alature in demersul sau si sa-i trimita fotografii pe acest subiect. 'Fiecare litru de apa poluata eliberata in natura fara a fi tratata contamineaza alti litri de apa dulce in raul in care a fost aruncat. Deversarea produselor chimice si a metalelor grele, care prezinta pericol chiar si in concentratii extrem de mici, este o amenintare foarte serioasa pentru calitatea apei , si implicit asupra sanatatii oamenilor', subliniaza eurodeputata intr-un comunicat de presa.

Potrivit comunicatului, de multe ori actiunile de depoluare sunt limitate de lipsa de resurse, insa in unele cazuri este mai mult o decizie manageriala decat o problema financiara. Aceasta pentru ca in pretul de cost al produsului exista si cota de cheltuieli cu epurarea apelor, pe care consumatorul o plateste, dar adesea managerul alege sa obtina profit, renuntand la aceste costuri.

Daciana Sarbu este, incepand de vineri, ambasadoarea WWF ( World Wide Fund for Nature - Fondul Mondial pentru Natura) pentru evenimentul 'Ora Pamantului' (' Earth Hour '), care va avea loc anul acesta la 28 martie, cand oameni si institutii din intreaga lume vor stinge luminile pentru o ora.

  •   2009-01-24
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.