Vedete din Romania

#stare Gabriel Cotabita #deconectare Gabriel Cotabita #vedete intern #gabriel cotabita #showbiz

Gabriel Cotabita: simple speculatii sau pareri avizate despre starea sa

De aproape o luna de cand Gabriel Cotabita este internat la terapie intensiva, nu a fost o zi fara subiectul sa treaca nebagat in seama. Ba ca a fost deconectat de la aparate, ba ca s-a trezit, informatiile despre Gabriel Cotabita au fost adesea contradictorii.

Dupa ce apropiati ai familiei au marturisit ca Gabriel Cotabita ar fi deschis ochii si ar fi strigat-o pe fiica lui, Eliza (“Eliza, Eliza, unde esti?”), surse medicale  din cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca au infirmat acest lucru pentru ziarul Ring. "Acest lucru este imposibil atata vreme cat pacientul are traheostoma si este pe ventilatie mecanica. Cu traheostoma pot vorbi doar purtatorii permanenti, care au invatat sa faca asta, ceea ce nu s-a intamplat in cazul domnului Cotabita. Altfel, pot fi scoase cel mult niste sunete, fara a articula cuvinte".

Pe de alta parte, potrivit unor surse medicale din interiorul spitalului, “dupa ce a fost deconectat de la aparate, pentru a fi testat daca poate respira singur, Gabi Cotabita s-a ridicat pe marginea patului si a baut cateva guri de ceai! In plus, in prezent, monitorizarile cardiace si cerebrale indica parametri normali”, scrie libertatea.ro.

Un alt subiect dezbatut a fost cel greutatii artistului. "Gabriel Cotabita a slabit peste 20 de kilograme, e de nerecunoscut. Mama lui il barbiereste, il piaptana, il sterge, are mare grija de el. Preotul vine mereu si ii citeste din Biblie, mama lui, la fel. Poate Dumnezeu va face o minune", au declarat surse medicale pentru ziarulring.ro.

Conf. dr. Tudor Ciuhodaru, specialist in medicina de urgenta si toxicologie la Spitalul "Sf. Ioan", din Iasi, a explicat ce se intampla cu organismul unui pacient aflat în starea lui Gabriel Cotabita. Concluzia: "Nutritia prin vena nu poate contrabalansa total nutritia normala, iar slabirea nu e neaparat un indicator favorabil".
Potrivit medicului, "e foarte greu sa controlezi metabolismul cu toate solutiile de nutritie parenterala (prin vena)". Pe de alta parte, spune medicul, "nu e un lucru neobisnuit ca pacientul sa piarda in greutate: o data pe seama consumului metabolic enorm, legat si de stresul specific situatiei, apoi din cauza atrofiei musculare rezultate din imobilizarea prelungita". Astfel, "slabirea nu e neaparat un indicator favorabil, ci un factor suplimentar de risc de complicatii, dar nu principalul factor determinant care ii ameninta acum existenta". "Se poate ajunge la disparitia aproape completa a stratului de grasime si slabirea poate deveni un factor agravant in anumite situatii", a conchis Ciuhodaru pentru realitatea.net.

Cel mai mare scandal s-a iscat referitor la deconectarea de la aparate a artistului in varsta de 59 de ani. Una dintre ficele sale a scris atunci pe un site de socializare ca nu s-a pus in nici un moment problema deconectarii si ca starea lui Gabriel Cotabita e una buna.
"Va informam ca:
NU s-a pus în niciun moment problema de deconectare, pentru ca NU este cazul.
- este ILEGAL in Romania sa deconectezi un pacient de la aparate.
- starea tatei este in continuare buna.
- suntem alaturi de el permanent, atat noi, cat si echipa Spitalului Floreasca”.

Deconectarea in cazul lui Gabriel Cotabita a avut insa alt inteles: “Sunt teste in care pacientul poate sa stea cateva secunde deconectat de la aparate, teste care se fac la cateva intervale de timp, dar ceea ce se poate spune este ca pacientul este in continuare stationar, grav. Testele se fac in conformitate cu protocoalele din sectiile de terapie intensiva in cazul pacientilor conectati la aparate pe perioade mari de tip, pacientilor critici", conform unor surse medicale citate de Mediafax.


Cei mai in masura sa lamureasca situatia raman insa medicii care il ingrijesc pe artist. Reprezentantii spitalului au anuntat ca in fiecare zi de joi vor fi elaborate si difuzate comunicate referitoare la starea de sanatate a pacientului Gabriel Cotabita, informeza spitalul.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului