Vedete din Romania

"Ilie Nastase adora scoicile si vanatul"

Flor
in Voica invata VIP -urile sa aleaga meniuri fine. Un frac de un negru ireprosabil, un sort imaculat, instrumente care de care mai ciudate atarnate de gat, sub papionul cochet, un zambet de cunoscator si o limbarita de invidiat. In cateva cuvinte, aceasta ar fi descrierea celui care, de 15 ani incoace, e maestru somelier. Adica le recomanda clientilor cele mai rafinate combinatii si secrete pentru a combina mancarea cu bautura. Florin Voica (50 de ani) se poate mandri cu " oaspeti " dispusi sa cheltuiasca o mica avere pe mancaruri si fine. Printre ei, zeci de VIP-uri din toate domeniile, si din Romania, si din strainatate. Si-a inceput "cariera" la inceputul anilor ′90, pe terasele si in incaperile restaurantelor bucurestene. Azi, se poate lauda ca e unul dintre cei mai apreciati somelieri din Romania. Termenul, provenit din franceza, presupune o activitate similara celei facute de un manager de restaurant, numai ca, in atributiile somelierului intra nu doar simpla prezentare a meniului. "Inseamna desecretizarea combinatiilor optime intre mancare si bautura, care asigura reusita deplina a unei mese servite in oras", ne explica Florin Voica. E drept ca, in cele mai multe dintre cazuri, mesele cu pricina golesc buzunarele clientilor de mii, poate zeci de mii de euro intr-o singura noapte. "Mancarurile si bauturile preferate, in momentul de fata, de majoritatea VIP-urilor care ne trec pragul sunt sofisticate si, ca atare, piperate ca pret. Avem, de pilda, vinuri al caror cost variaza intre 1.000 si 10.000 RON. In ceea ce priveste sortimentele de mancaruri pe care le servim la mese, preferatele clientilor sunt fructele de mare, melcii, racii, scoicile, pestele, vanatul, salatele din cele mai variate si mai scumpe tipuri de branza", marturiseste somelierul. O lista impresionanta cu nume sonore din sfera politicii, sportului sau a showbizului romanesc intregesc tabloul , in cateva cuvinte, de Florin Voica. "Au stat la mesele restaurantului pe care-l conduc zeci de VIP-uri din Romania sau strainatate. Aproape toti mi-au urmat instructiunile atunci cand era vorba de a combina un soi de mancare fina cu o bautura asijderea", spune mandru. (continuarea in Averea )
  •   2006-12-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Sfatul expertului


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare