Vedete din Romania

#indemnizatii cresterea copilului #indemnizatii mame #simona gherghe

Indemnizatia pentru mame, plafonata! Reactia Simonei Gherghe

Simona Gherghe, insarcinata in opt luni, a reactionat dur in legatura cu decizia Guvernului de a plafona indemnizatia pentru cresterea copilului la un nivel maxim cuprins intre 5.000 - 10.000 lei.

“Mi se pare ca se creeaza o discriminare intre salariati. Toti platim impozite. La impozite nu zice nimeni ca daca depasim o anumita cota se plafoneaza. Problema nu este suma la care se plafoneaza, ci pragul. E o chestiune de principiu. Guvernul Ciolos a vrut sa faca aceeasi prostie si presedintele PSD, Liviu Dragnea, a condamnat acea intentie. As vrea sa-l rog pe domnul Dragnea sa-mi arate acum in programul de guvernare implementat unde scrie in acest program de guvernare ca urmeaza sa fie plafonata aceasta indemnizatie de crestere a copilului. Eu inteleg ca Guvernul e disperat sa gaseasca solutii de crestere a veniturilor si nu de scadere, dar daca le scazi sa nu o faca totusi de la copii”, a scris Simona Gherghe pe Facebook.

Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor fac “analize si calcule de impact” pentru o eventuala plafonare a indemnizatiei pentru cresterea copilului, a anuntat vicepremierul Sevil Shhaideh la Antena 3.

Shhaideh nu a spus care ar fi cuantumul plafonarii, dar a anuntat ca guvernul ia in calcul o posibila prelungire a perioadei de acordare a indemnizatiei, de la 2 ani la 4 ani.

Shhaideh a mai spus ca analiza va fi terminata in semestrul 2, astfel incat eventualele modificari sa fie luate in calcul pentru constructia bugetului pentru 2018.

Informatia a fost publicata in premiera de Profit.ro, care scria vineri ca guvernul ia in calcul plafonarea indemnizatiei pentru cresterea copilului (ICC) la un nivel maxim cuprins intre 5.000 - 10.000 lei, dar si introducerea cardului social de beneficii.

In prezent, din totalul de 157.773 de indemnizatii, 97% sunt sub 5.000 de lei, 3.500 de indemnizatii sunt intre 5.001 si 10.000 de lei, iar 623 de indemnizatii depasesc 10.000 de lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului