Vedete din Romania

#indemnizatii cresterea copilului #indemnizatii mame #simona gherghe

Indemnizatia pentru mame, plafonata! Reactia Simonei Gherghe

Simona Gherghe, insarcinata in opt luni, a reactionat dur in legatura cu decizia Guvernului de a plafona indemnizatia pentru cresterea copilului la un nivel maxim cuprins intre 5.000 - 10.000 lei.

“Mi se pare ca se creeaza o discriminare intre salariati. Toti platim impozite. La impozite nu zice nimeni ca daca depasim o anumita cota se plafoneaza. Problema nu este suma la care se plafoneaza, ci pragul. E o chestiune de principiu. Guvernul Ciolos a vrut sa faca aceeasi prostie si presedintele PSD, Liviu Dragnea, a condamnat acea intentie. As vrea sa-l rog pe domnul Dragnea sa-mi arate acum in programul de guvernare implementat unde scrie in acest program de guvernare ca urmeaza sa fie plafonata aceasta indemnizatie de crestere a copilului. Eu inteleg ca Guvernul e disperat sa gaseasca solutii de crestere a veniturilor si nu de scadere, dar daca le scazi sa nu o faca totusi de la copii”, a scris Simona Gherghe pe Facebook.

Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor fac “analize si calcule de impact” pentru o eventuala plafonare a indemnizatiei pentru cresterea copilului, a anuntat vicepremierul Sevil Shhaideh la Antena 3.

Shhaideh nu a spus care ar fi cuantumul plafonarii, dar a anuntat ca guvernul ia in calcul o posibila prelungire a perioadei de acordare a indemnizatiei, de la 2 ani la 4 ani.

Shhaideh a mai spus ca analiza va fi terminata in semestrul 2, astfel incat eventualele modificari sa fie luate in calcul pentru constructia bugetului pentru 2018.

Informatia a fost publicata in premiera de Profit.ro, care scria vineri ca guvernul ia in calcul plafonarea indemnizatiei pentru cresterea copilului (ICC) la un nivel maxim cuprins intre 5.000 - 10.000 lei, dar si introducerea cardului social de beneficii.

In prezent, din totalul de 157.773 de indemnizatii, 97% sunt sub 5.000 de lei, 3.500 de indemnizatii sunt intre 5.001 si 10.000 de lei, iar 623 de indemnizatii depasesc 10.000 de lei.

 

  •   2017-05-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii