Vedete din Romania

#Domnita Ralu #Aimée Iacobescu #actrita Teatrul National Bucuresti #vedete intern #showbiz #teatrul national bucuresti

O mare actrita, in pragul saraciei. “Acum n-am nici bani de paine”

Dupa 40 de ani de activitate pe scena Teatrului National Bucuresti, actrita Aimée Iacobescu (69 de ani) traieste de pe o zi pe alta. Dupa ce-si cumpara medicamentele, actritei ii mai raman 40 de lei din pensie pentru plata facturilor si a mancarii. Ca sa supravietuiasca, este nevoita sa-si vanda toate obiectele de valoare din casa.

„Tratamentul format doar din medicamente compensate, cu reteta de la medicul de familie, inseamna toata pensia mea. Dupa ce cumpar pastilele raman cu mai nimic... 40 de lei. si pensia mamei mele se duce aproape toata pe medicamente, iar singurele economii le putem face la mancare. Acum n-am nici bani de paine. Supravietuim datorita ajutorului financiar pe care fratele meu ni-l acorda cand poate si am tot vandut diverse obiecte valoroase din casa pentru a ne descurca de azi pe maine. Nu sunt singurul actor din generatia mea in aceasta situatie. Vai de capul nostru, aproape toti actorii la pensie se descurca greu, dar, din demnitate, niciunul nu spune”, a declarat Aimée Iacobescu pentru Ring.

Actrita isi pusese sperantele intr-o indemnizatie de merit de la UNITER (Uniunea Teatrala din Romania), insa i s-a transmis sa „mai aiba rabdare”. Actrita se simte nedreptatita, avand in vedere ca a depus o cerere de indemnizatie acum doi ani si nu a primit nimic.

„Indeplinesc toate conditiile de acordare. Am in palmares zeci de premii nationale si internationale, am recomandari serioase de la guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si de la alte personalitati marcante, detin «Meritul cultural» in grad de comandor. L-am sunat pe presedintele UNITER, Ion Caramitru, si mi-a spus ca pana mi se va acorda aceasta indemnizatie mai dureaza ani si ca inaintea mea sunt altii cu mai multe merite... Mi s-a parut jignitor. Asa ca, pana atunci, n-am decat sa mor de foame”, a marturisit actrita.

Aimée Iacobescu a ramas in amintirea publicului pentru interpretarea rolului Domnita Ralu, in filmele „Haiducii lui Saptecai”, „Zestrea domnitei Ralu” si ”Saptamana nebunilor”, toate in regia lui Dinu Cocea.

Aimée Iacobescu a jucat si in alte filme cunoscute si indragite de romani, precum „Dumbrava minunata”, „Ultima noapte de dragoste”, „Cuibul de viespi” sau „Cu mainile curate”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului