Vedete din Romania

# intreviu # depresei #oana roman

Oana Roman, interviu in lacrimi! A vorbit deschis despre depresia prin care a trecut

Oana Roman a trait ani de cosmar din cauza depresiei. In cazul Oanei depresia s-a instalat pentru prima oara la varsta de 13 ani. Aceasta a vorbit deschis despre clipele prin care a trecut intr-un interviu acordat postului de televiziune PRO TV in cadrul campaniei "Ratacit in sine. Depresia, boala mileniului".

"In anii aceia am trait o depresie groaznica, pe care dupa aceea am inceput sa o si vocalizez, in sensul in care aveam momente cand clacam pur si simplu. Plangeam foarte mult, si tipam foarte tare si ceream ajutor… Pai n-am primit ajutor. Pentru ca ai mei credeau ca eu fac un fel de fite. Si atunci, primul lucru pe care eu l-am facut ca sa ma pot ajuta eu pe mine a fost ca m-am dus si mi-am cumparat un caine", a marturisit Oana Roman.

In momentul in care Oana a renuntat la inot, problemele s-au agravat.

"Mutandu-ma si fiind in aceasta situatie ingrozitoare, nu am mai putut sa ma duc la antrenamente. Si lipsa sportului mi-a creat o stare foarte proasta. Si apoi m-am ingrasat 25 de kilograme in 2-3 luni. N-aveam practic nimic, pentru ca problema mea era psihica. Si nu m-au dus la psiholog. Eu singura, la 14 ani, nu puteam sa fac chestia asta. Plangeam foarte tare, si tipam, si incercam sa le spun si sa le cer ajutor", a mai povestit Oana.

Sitatia s-a inrautatit in anul 2000, anul in care tatal acestia a pierdut alegerile.

"Cand tata a pierdut alegerile, mi-am dat seama ca eu nu am prieteni. Oameni pe care i-am carat dupa mine ani de zile in vacante, la petreceri, care au cunoscut prin mine niste oameni, care au facut averi prin mine cumva, indirect daca vrei, din momentul noiembrie 2000 nu au mai fost.

M-am trezit singura. Deodata nu mai aveam niciun prieten. Nu imi mai suna telefonul, nu mai dorea nimeni sa vina la ziua mea. Nimic. Pentru ca din momentul ala eu am reprezentat pentru ei o cantitate neglijabila. si ala a fost un moment in care eu iarasi am avut o cadere foarte urata", a explicat Oana Roman.

"Intr-o seara, am facut o criza de convulsii foarte urata. Cornel (n.r. Cornel Pasat, fostul ei iubit) a crezut ca am epilepsie. Am ajuns la spital, evident. Mi s-au facut toate investigatiile posibile si imposibile. A reiesit ca nu am nicio modificare neurologica. Cel care mi-a facut RMN-ul mi-a spus: "Tu nu ai nimic, neurologic vorbind RMN-ul tau este perfect. Eu sunt convins ca este o problema psihica, nu fizica"", a mai declarat Oana Roman, potrivit libertatea.ro.

Apoi, despartirea de folstul iubit, Cornel Pasat, i-a alimentat si mai mult depresia, dupa cum povesteste chiar Oana: "Eu un an de zile nu am iesit din casa, nu munceam, nu socializam, nu ieseam cu nimeni. Nu voiam sa stiu de nimeni. Si am inceput sa merg la terapie. Faceam 50 de atacuri de panica pe zi. Practic nu mai puteam sa conduc, dadeam din atac de panica in atac de panica permanent. Nu mai puteam sa respir din cauza asta. Eram efectiv daramata, eram o leguma", a afirmat ea.

Sursa foto: rol.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului