Ingrediente pentru placintelele pe bat cu mere
- 2 mere mari, decojite
- 50 g zahar
- 1 lingurita amestec de condimente pentru placinta de mere
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare
- 1 lingura amidon de porumb
- 2 linguri apa
- 1 pachet aluat de placinta, congelat (sau preparat acasa)
Pentru montare:
- 10 bete de lemn pentru acadele
- 1 ou
- 2 linguri apa
- 2 linguri zahar
- 1/2 lingurita amestec de condimente pentru placinta de mere
Cum se prepara placintelele pe bat cu mere
Intr-un bol adauga amidonul si apa. Si amesteca bine pana se dizolva.
Preincalzeste cuptorul la 190oC. Tapteaza o tava cu foaie de copt.
Intr-o cratita de dimensiuni medii adauga merele taiate cubulete, zaharul, condimentele pentru placinta de mere, sucul de lamaie si sarea. Caleste totul timp de 3-5 minute, pana cand merele sunt aporape moi. Amesteca in continuu in acest timp, pentru a nu se lipi.
Intr-un bol adauga amidonul si apa. Si amesteca bine pana se dizolva. Adauga continutul peste mere si gateste totul pana cand amidonul formeaza un sos gros.
Intinde aluatul pentru placinta si taie-l rondele, cu ajutorul unui pahar sau al unei cani. Ar trebui sa iti iasa aproximativ 20 de cercuri, pentru 10 placintele.
Asaza in tava 10 cercuri de aluat si pozitioneaza betele pentru acadele pe una dintre laturile acesteia. In mijlocul cercului adauga umplutura pentru placinta.
Intr-un bol mic bate albusul de ou cu apa pana obtii o compozitie omogena. Unge marginea cercului cu compozitia obtinuta si apoi acopera cu un alt cerc. Preseaza bine marginile, cu ajutorul degetelor pentru a se lipi.
Intr-un alt bol amesteca galbenusul cu o linguritade apa si unge placintelele cu acesta. Deasupra presara zaharul si condimentele pentru placinta de mere.
Coace placintelele timp de 15-20 de minute sau pana cand devin aurii.
Cum se servesc placintelele pe bat cu mere
Placintelele pe bat cu mere pot fi servite atat reci cat si calde. Merg de minune alaturi de o cana de ceai, cafea sau lapte!
Sursa foto: sheknows.com