Vedete din Romania

# aimee iacobescu #pensie actori #uniter #ion caramitru

Reactia UNITER dupa ce actrita Aimee Iacobescu s-a plans ca moare de foame: are pensie 3.400 de lei

La 69 de ani, actrita Aimee Iacobescu face parte din generatia de aur a cinematografiei romanesti. Meritele sale actoricesti au fost recunoscute de-a lungul timpului, insa actrita s-a plans ca nu a fost recompensata financiar pentru munca sa. Mai mult, ea a declarat recent ca moare de foame, din indemnizatia sa ramanandu-i doar 40 de lei dupa ce isi cumpara medicamentele necesare.

Aimee Iacobescu, una dintre actritele preferate ale regretatului Sergiu Nicolaescu, s-a plans ca nu a primit o indemnizatie UNITER si a fost pusa pe lista de asteptare, in ciuda faptului ca intruneste toate conditiile. Reactia UNITER nu a intarziat sa apara si a dezvaluit suma importanta pe care o obtine Aimee Iacobescu din pensie, mult peste pensiile medii din Romania: 

„Doamna Aimée Iacobescu este membră a Uniunii noastre din data de 15 iunie 2007. S-a pensionat la 7 noiembrie 2007 cu o pensie de bază în valoare de 1110 lei, la care s-a adăugat în procent de 50% - pensia specială UNITER, conform legii 8 pe 2006, în valoare de 550 lei, deci un total de 1660 lei la momentul respectiv. 

Ținând cont de evoluția punctului de pensie (de la 396,2 la 830,3) și de punctajul mediu anual, pensia de asigurări sociale a doamnei Iacobescu a crescut de-a lungul timpului, ajungâng în prezent la valoarea de 2325 lei (conform calculului: 2,80036 – punctaj mediu anual x 1162 lei, rezultând un total de 3487 lei”.

De asemenea, in comunicatul UNITER se mentioneaza si ca actrita ar mai avea o sursa de venit: pensia de urmas primita in urma decesului sotului, fost cadru medical militar la Spitalul Militar din Capitala. 

Totodata, conducerea UNITER a precizat ca si-a oferit ajutorul pentru a o asista pe actrita in rezolvarea problemelor medicale pe care le are aceasta, insa Aimee Iacobescu nu ar fi aderat la programul UNITER Casa Artistului. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului