Vedete din Romania

#inmormantare Stela Popescu #teatru constantin tanase #a murit stela popescu #deces stela popescu #Stela Popescu a murit #stela popescu

Stela Popescu, condusa pe ultimul drum! Sute de persoane au luat cu asalt Teatrul Constantin Tanase pentru a-i aduce un ultim omagiu

Trupul neinsufletit al Stelei Popescu a fost depus la Teatrul Constantin Tanase, unde sute de oameni au venit sa-si ia ramas bun de la cea mai iubita actrita a Romaniei.

Printre acestia se numara si actorul Mitica Popescu, in varsta de 80 de ani, care este coplesit de durere. Reputatul actor este profund marcat de trecerea in nefiinta a colegei sale care ii era si o buna prietena.

"Din pacate, ne-a parasit inca o mare doamna a teatrului romanesc, care a inveselit sute de mii de oameni, a jucat in sute de spectacole. Probabil a obosit si acum ne-a parasit sa se odihneasca putin. Dumnezeu sa o odihneasca, condoleante familiei si celor care au iubit-o cu adevarat", le-a spus Mitica Popescu celor prezenti, potrivit libertatea.ro.

Astazi, Stela Popescu a urcat pentru ultima oara pe scena.

Trupul neinsufletit al Stelei Popescu a fost depus, vineri dupa-amiaza, in foaierul Salii Savoy a Teatrului de Revista Constantin Tănase. Sambata acesta va fi depus la capela Manastirii Cernica.

Stela Popescu va fi condusa pe ultimul drum duminica, 26 noiembrie. Actriva va fi inmormantata langa sotul ei, la cimitirul Cernica, unde actrita isi cumparase un loc de veci. Inmormantarea va avea loc in jurul orei 11:00.

Stela Popescu a murit

Stela Popescu a fost una dintre cele mai mari actrite de comedie din tara noastra.

Stela Popescu s-a nascut 21 decembrie 1935, la Slobozia-Hodorogea, Orhei, Basarabia. Intr-o familie de invatatori modesti, iar prima amintire pe care o avea bine intiparita in memorie era invadarea Basarabiei de catre armata rusa. Atunci, in 1940, tatal ei, considerat intelectual, deci dusman de clasa, a fost deportat in Siberia, iar mama sa s-a refugiat, impreuna cu fiica, in Romania, la Brasov.

In 1953, sustine examenul de admitere la facultate si este repartizata la Facultatea de Limba Rusa "Maxim Gorki", la care renunta dupa un an si jumatate, cand intra in echipa Teatrului Ministerului de Interne. In 1956, este admisa la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, iar in paralel continua sa sustina spectacole de teatru.

La sfarsitul facultatii, este repartizata la Teatrul din Brasov, acolo unde ajunge sa sustina 400 de spectacole pe an. Din 1963 pana in 1969 joaca la Teatrul de Revista "Constantin Tanase”. in 1969, Stela Popescu paraseste Revista si se angajeaza la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedica sa continue colaborarea cu Radiodifuziunea Romana (pe atunci Radioteleviziunea), din 1963 pana in prezrnt. In paralel, sustine si o colaborare cu Revista Romaneasca, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea sa se casatoreasca in 1969, la putin timp dupa divortul de Dan Puican.

Sursa foto: libertatea.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului