Vedete din Romania

#plagiat artisti #vedete extern #vedete intern #showbiz #enrique iglesias #pepe #eminem

3 cantareti acuzati de plagiat. Ce melodii ar fi copiat fara jena!

In lumea artistica, ideile originale sunt cele care fac diferenta dintre hituri si melodii sortite esesului. Iar cum inspiratia se epuizeaza rapid chiar si pentru cele mai creative minti, apar disputele aprinse intre cantareti acuzati de plagiat si presupusii detinatori ai drepturilor de autor.  Iata ce nume celebre s-au razboit de curand din aceasta cauza!

1. Enrique Iglesias

Sursa foto:numberone.com

Hitul "Bailando", inclus pe cel de-al 10-lea album de studio lansat de faimosul Enrique Iglesias (n.r. "Sex and love"), a facut furori imediat dupa lansare, ajungand in varful clasamentelor muzicale anul trecut. Faima i-a atras artistului spaniol si un conflict de proportii, fiind acuzat ca ar fi plagiat o piesa inregistrata de doi compozitori mai putin cunoscuti in anul 2009, numita "Quiero Bailar Contigo".

Cristian Escuti si German Schulz sustin ca au propus melodia directorilor casei de discuri Sony Music cu doi ani inainte ca Enrique sa lanseze hitul, primind un feedback negativ la acea vreme. Nu mica le-a fost mirarea cand au ascultat hitul "Bailando" si au sesizat acelasi ritm, linie melodica si cor ca in "Quiero Bailar Contigo". Cei doi compozitori l-au dat in judecata pe Enrique pentru plagiat, instanta urmand sa decida daca piesa lor a fost sau nu copiata.

CITESTE SI:

Turistii straini, innebuniti dupa Capitala. Ce ii atrage ca un magnet
Aplicatia care iti da de gol falsii prieteni
Cat castiga lunar sotia presedintelui. Ce avere are familia Iohannis

2. Eminem

Sursa foto:rsvlts.com

Tot la inceputul acestui an, rapperul american Eminem a fost dat in judecata pentru plagiat de catre o trupa rap din Chicago, care il acuza ca le-ar fi folosit o buna parte din versurile unei melodii lansate de grup fara sa le ceara acordul.

Grupul Hotstyl sustine ca Eminem a folosit 25 de secunde din piesa "Lookin' Boy" (2007) in hitul sau lansat in 2013, "Rap God". Trupa solicita o despagubile de "doar" 8 milioane de dolari.

Hitul "Rap Good", inclus pe materialul discografic "The Marshal Mathers LP 2", a intrat in cartea recordurilor ca piesa cu cele mai multe cuvinte din lume, mai  exact 1.560 de cuvinte cantate in 6 minute si 4 secunde.


3. Pepe

Sursa foto:perfecte.ro

Nici artistii nostri autohtoni nu scapa de acuzatiile de plagiat, cand le este lumea mai draga. Anul trecut, in prag de primavara, latin loverul Pepe a fost acuzat ca hitul de succes "O femeie cat o suta" este copiat 100% dupa melodia "El nino de tus Ojos", interpretata de cantareata Rosario Flores.

Desi nu s-a lasat cu un proces deschis, publicul larg a fost cel care l-a pus la colt pe Pepe. Fanii artistului au sesizat asemanarea izbitoare intre cele doua hituri si au dat verdictul: copiat 100%!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare