Vedete din Romania

#hituri #melodii penibile #maidanezi #o-zone #maidanez

3 melodii penibile care au devenit hituri

Versuri fara niciun inteles, ritm dansant, jocuri de cuvinte facute doar de dragul rimei sunt principalele ingrediente folosite in ultima perioada de compozitori si artisti pentru crearea unor melodii care sunt primite cu entuziasm de public si devin rapid hituri. La acest tip de compozitii au recurs chiar si trupe respectabile, precum Voltaj, dar si artisti aflati la inceput de drum ori care au intrat intr-un con de umbra. Iata cateva dintre melodiile penibile care au facut furori in ultimii ani si care au avut un real succes la public.

1 "Dragostea din tei"

Una dintre trupele autohtone care a dat startul acestei tendinte in muzica este trupa O-Zone, infiintata in anul 1999 de trei tineri din Republica Moldova, Dan Balan, Radu Sarbu si Arsenie Toderas.

Melodia cu care cei trei tineri artisti au resit sa cucereasca publicul roman este "Dragostea din tei", o piesa in care predomina mai mult onomatopeele, dar care are insa un refren usor de retinut si un ritm care te imbie la dans. Versurile melodiei sunt, de asemenea, total lipsite de logica: "Ma-ia-hoo/Ma-ia-haa/ Alo, Salut, sunt eu, un haiduc/Si te rog, iubirea mea, primeste fericirea./Alo, alo, sunt eu, Picasso,/Ti-am dat beep, si sunt voinic/Dar sa stii nu-ti cer nimic".

Cu toate acestea, melodia trupei O-Zone a devenit rapid un hit nu doar in Romania, ci in intrega Europa, ajungand pe primul loc in topurile muzicale din 27 de tari. De asemenea, O-Zone s-a mentinut 13 saptamani pe locul 1 in Eurocharts si a vandut peste 8 milioane de discuri.

2 "Lumea e a mea"

Trupe respectabile, precum Voltaj, au recurs si ele la aceste ingrediente-minune, care fac ca o melodie sa devina rapid un superhit. Piesa se numeste "Lumea e a mea", iar versurile romantice contin neologisme total nepotrivite precum "spam" sau englezisme precum "share": "Visele mi se strivesc,/Sub viata ce nu o traiesc,/Dati-mi un bilet doar dus,/Era tot ce-aveam de spus,/Viata avea doar doua stele,/Ai facut tu cinci din ele,/De cand pe tine te am,/Ploaia-mi intra doar in spam.

3 "Maidanez"

O alta melodie penibila lansata la sfarsitul anului trecut este si piesa "Maidanez", a hip-hoperului Puya. Desi aceasta piesa vrea sa transmita un mesaj destul de realist, modul in care este exprimat nu face decat sa te amuze la prima auditie: "Sunt un caine rau, eu rup lesa/Nu ma poti dresa, nu execut cand zici Culcat". In scurt timp insa, piesa a strans peste 10 milioane de vizualizari pe Youtube, fiind intens promovata si la radio.

Sursa foto: eves.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului