Vedete din Romania

#vedete intern #marian vanghelie #gabriela cristea #minodora #greseli vedete #vedete limba romana

4 vedete certate cu limba romana

Sunt celebre, bogate si au tot ce si-ar putea dori, insa uneori tocmai aceste motive le fac prea indiferente la lucruri pe care le considera marunte, insa care cantaresc extrem de mult in opinia publicului. Unul dintre acestea este limba romana. Multe dintre vedetele autohtone au o exprimare ce lasa foarte mult de dorit. Iata cateva dintre celebritatile care au gafat prin exprimarile lor.
 

1. Bianca Slav



Bianca Slav este o persoana perfectionista si in general are grija sa nu gafeze. De curand insa, ea a scapat un "porumbel" in ceea ce priveste o subtilitate a limbii romane. In momentul in care povestea despre lansarea primei sale colectii de haine, Bianca a repetat insistent o sintagma gresita, semn ca ea chiar nu avea habar ca face o eroare.

Sintagma pe care Bianca a folosit-o insistent in conversatia sa telefonica cu un prezentator TV a fost in "spatele culiselor", care, din punct de vedere gramatical, este un pleonasm.

"Eu am reactionat asa pentru ca eram foarte agitata, n-am facut nici o repetitie. Inainte de o prezentare de genul asta, nimeni nu se comporta civilizat, se intampla si lucruri imprevizibile, se rup fermoare, se descos fustele, unele fete n-au probat rochiile inainte. Ceea ce s-a vazut in spatele culiselor au fost niste trairi pentru mine... Parerea mea este ca a fost un eveniment reusit, ceea ce s-a intamplat in spatele culiselor a fost agitatia si munca oamenilor", a declarat Bianca Slav.

2. Marian Vanghelie

De departe campion al perlelor lingvistice este parlamentarul Marian Vanghelie. De-a lungul timpul, primarul Sectorului 5 a demonstrat, in repetate randuri, ca este in razboi total cu limba romana. Iata cateva dintre replicile memorabile ale acestuia:

"Am cautat pe Gogal", "Goagal" si "Gagal" despre Herodot."

"Sunt un pachetel de problemute."

"Am auzit aseara niste baieti simpatici de la anumite ministere pe la televizor si-i trimit sa se duca dracu' la munca sau sa citeasca cateva almanahe."

"Consultarile au decurs intr-un curs firesc."

"Daca vor sa nu mai fie parlamentari care dorm, daca vor sa nu mai fie parlamentari care fac jocuri, daca vor sa nu mai fie parlamentari care strang gunoiul, daca vor sa nu mai fie parlamentari care fac hotele, daca vor sa nu mai fie parlamentari care au jefuit Bucurestiul, sa voteze oamenii seriosi."

 

3. Minodora

Cantareata de muzica de petrecere Minodora a marturisit chiar ea ca are grave probleme cu limba romana. Toate postarile pe care artista le facea pe reteaua de socializate Facebook erau pline de greseli gramaticale. Vedeta le-a cerut scuze fanilor sai pentru aceste erori si le-a explicat ca abia acum invata sa scrie corect, la varsta de 34 de ani.

"Dragii mei prieteni inca o data scuze pentru lipsa de semne gramaticale gen puncte si virgule eu abia am invatat sa scriu asta pentru cei care ma critica, pentru ca eu as vrea sa fiu prietena", a scris Minodora pe Facebook.

4. Gabriela Cristea

Grave probleme cu exprimarea are si realizatoarea TV Gabriela Cristea, iar acest lucru l-a aratat chiar in ziua in care a divortat de Marcel Toader.

"Ne-a pus ofiterul starii civile sa COMPLECTAM formularele, l-am intrebat pe Marcel daca vrea sa COMPLECTEZE el, el a spus sa COMPLECTEZ eu. Atat am vorbit cu el. Apoi am COMPLECTAT actele si asta a fost tot".

Sursa foto: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului