Vedete din Romania

#boli cardiace #alimente #dieta si nutritie #prevenire boli cardiace

6 alimente care previn bolile cardiace

In prezent, bolile cardiace reprezinta una dintre cele mai frecvente cauze de deces, motiv pentru care ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa consumi grasimi nesanatoase care duc la cresterea colesterolului rau si la blocarea vaselor de sange. Alimentatia joaca un rol crucial in prevenirea bolilor cardiace.

Daca alegi sa duci un stil de viata echilibrat, cu o dieta sanatoasa si sport, ai sanse mari sa impiedici dezvoltarea unei boli cardiace. In general, legumele si fructele sunt principalii dusmani ai bolilor cardiace, insa cateva dintre aceste alimente sunt de-a dreptul senzationale.


1. Merele


Un mar pe zi tine doctorul la distanta, spune o vorba. Si cat de adevarat este! Merele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe din lume. Un mar contine apa intr-o proportie covarsitoare, iar in ceea ce priveste prevenirea bolilor cardiace poate fi declarat "Rege".

Merele contin atat fibre solubile, care reduc cantitatea de lipoproteine, cat si fibre insolubile, care ajuta procesul de digestie si contribuie la eliminarea grasimilor din organism. Specialistii spun ca doua mere proaspete consumate in fiecare zi pot reduce colesterolul rau (responsabil pentru aparitia bolilor cardiace) cu pana la 16%.


2. Cerealele integrale


Cerealele integrale, neprocesate, sunt ideale pentru a preveni aparitia bolilor cardiace, intrucat contin fibre ce detoxifica organismul si scad nivelul de colesterol din sange. Poti alege sa consumi la desert 2-3 biscuiti din cereale integrale, in locul prajiturilor, al produselor de patiserie sau al dulciurilor rafinate.


3. Nuci, migdale, seminte


Nucile, migdalele si, in general, fructele oleaginoase te ajuta sa-ti protejezi inima de boli. Ele contin grasimi sanatoase si acizi grasi esentiali ce contribuie la scaderea nivelului de colesterol. Poti opta pentru mixuri de seminte, nuci, migdale, alune si fructe uscate.

Migdalele, spre exemplu, contin nutrienti ce protejeaza inima, cum ar fi vitamina E, potasiul si magneziul. Magneziul stabilizeaza tensiunea arteriala, in timp ce potasiul este esential pentru o buna circulatie a sangelui.


4. Afinele


Afinele sunt fructe pline de vitamine si minerale. Ca sa nu mai spunem ca are antioxidanti din plin, care previn imbatranirea vaselor de sange, scad nivelul trigliceridelor si al colesterolului si impiedica blocarea vaselor de sange.

Medicii recomanda consumul unei cesti de afine pe zi pentru protejarea eficienta a inimii.


5. Ciocolata neagra


Ciocolata neagra este un aliment foarte sanatos, daca este consumat in proportii moderate, insa cu regularitate. Acest tip de ciocolata reduce tensiunea arteriala si scade riscul aparitiei unei boli cardiovasculare. Ciocolata neagra contine antioxidanti puternici, precum catechina, ce apara inima de boli si afectiuni. Este recomandat sa alegi o ciocolata cu un continut cat mai ridicat de cacao. Ciocolata cu lapte nu are acelasi efect benefic asupra sanatatii tale.


6. Strugurii


Strugurii sunt extrem de benefici pentru inima ta, de aceea iti recomandam sa-i consumi cu regularitate. Medicii sustin ca pe langa consumul efectiv de struguri, este bine sa bei din cand in cand si cate un pahar de suc natural de struguri.

Sursa foto: jezebel.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare