Vedete din Romania

#actrita #spectacole #liviu ciulei #deces #irina petrescu

A murit actrita Irina Petrescu

Actrita Irina Petrescu a decedat in aceasta dupa-amiaza la Spitalul Elias din Bucuresti, la varsta de 71 de ani.

Actrita Irina Petrescu a fost transferata in urma cu doua saptamani de la Spitalul Floreasca la Spitalul Elias, unde a si decedat dupa o scurta, dar grea suferinta.

Irina Petrescu s-a nascut pe 19 iunie 1941 si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L Caragiale" din Bucuresti.

Inca din studentie, actrita s-a evidentiat in lumea cinematografica, dupa ce talentul sau a fost remarcat de regizorul Savel Stiopul, iar mai apoi de regizorul Liviu Ciulei, care i-a oferit un rol principal in pelicula "Valurile Dunarii", lansat in 1960.

Renumita actrita a fost mereu apreciata pentru distinctia si frumusetea sa clasica. In portofoliul sau filmografic se numara titluri precum "Duminica la ora 6" (1966), in regia lui Lucian Pintilie, unde a jucat alaturi de Dan Nutu, "Dincolo de pod" al lui Mircea Veroiu, "O lumina la etajul X", in regia Malvinei Ursianu, "Hotel de lux" (1992) al lui Dan Pita, " "Strainul" (1964) si "Prin cenusa imperiului" (1976).

Irina Petrescu a jucat si in numeroase spectacole pe scena Teatrului Bulandra din Bucuresti, printre care "Leonce si Lena", regia Liviu Ciulei (1970) sau "A douasprezecea noapte", tot in regia lui Liviu Ciulei.

Sursa foto: ziarero.antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare