Vedete din Romania

#Bud Spencer a murit #Bud Spencer Piedone #Bud Spencer #vedete extern #showbzi

A murit Piedone! Bud Spencer s-a stins din viata la 86 de ani!

Cunoscutul actor italian Bud Spencer, pe numele sau adevarat Carlo Pedersoli, a murit luni, la varsta de 86 de ani. Supranumit "uriasul bland al cinematografiei", a devenit cunoscut datorita personajului Piedone pe care l-a interpretat in numeroase filme.


Bud Spencer, cunoscut tuturor ca Piedone, nascut pe 31 octombrie 1929 in orasul italian Napoli, a decedat luni intr-un spital din Roma.
“Tata a murit senin la ora 18.15 (19.15, ora Romaniei). Nu a suferit, noi toti ii eram alaturi, iar ultimul cuvant a fost «multumesc»", a anuntat luni seara Giuseppe Pedersoli, fiul actorului.


In Romania este foarte cunoscut din filmele in care a jucat rolul comisarului Piedone: Piedone, comisarul fara arma (1973), Comisarul Piedone la Hong-Kong (1975), Doi superpolițisti (1976), I se spunea Buldozerul (1978), Piedone africanul (1978), Par si impar (1978), Un serif extraterestru (1979), Piedone in Egipt (1979), Toate mi se intampla numai mie (1980), Detectiv cu greutate (1993).


Cariera sa actoriceasca a inceput in 1949, in comedia de scurtmetraj “Quel fantasma di mio marito”. in 1959, dupa numeroase roluri secundare, avea sa-l intalneasca, pe platourile de filmare pentru Hannibal, pe actorul italian Terence Hill, alaturi de care va filma peste 20 de filme.
in 1967, Carlo Pedersoli si-a schimbat numele de scena, devenind Bud Spencer, o combinație dintre numele berii sale favorite (Budweiser) si actorul sau preferat, Spencer Tracy.


Tot in 1967 apare primul film care i-a avut pe afis pe Bud Spencer si Terence Hill, intitulat God Forgives... I don't. Au urmat, printre altele, Ace High (1968), Boot Hill (1969), Trinity is Still My Name (1971), Watch Out, We re Mad (1974), Odds and Evens (1978), Go For It! (1983), Troublemakers (1994).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare