Vedete din Romania

#actori #serban ionescu #iurie darie #nae lazarescu #vedete intern #deces Ruxandra Sireteanu #Geo Costiniu

Ruxandra Sireteanu ne-a parasit. Actori disparuti care au schimbat fata teatrului si filmului romanesc

In ultimii ani, teatrul romanesc a pierdut unii dintre cei mai importanti actori, care au schimbat practic intreaga fata a scenelor romanesti si a cinematografiei. Marti, s-a mai stins din viata una dintre cele mai stralucitoare stele ale teatrului romanesc: actrita Ruxandra Sireteanu.

Aceasta a incetat din viata la varsta de 70 de ani. Informatia a fost confirmata si de reprezentantii Teatrului Nottara, unde Ruxandra Sireteanu isi desfasura in ultima perioada activitatea.

Ruxandra Sireteanu a debutat la varsta de 9 ani pe scena Teatrului National din Bucuresti, cu rolul Maia din "Platon Krecet", in regia lui Alexandru Finti.


 

Stele dupa stele cazatoare

Lumea teatrului romanesc incepe sa ramana din ce in ce mai saraca. Actori de renume, care niciodata nu vor mai putea fi inlocuiti, au parasit scena dupa zeci de ani de cariera.

La sfarsitul anului trecut, a mai cazut o stea a lumii teatrului romanesc, actorul de comedie Nae Lazarescu. Acesta a incetat din viata la varsta de 72 de ani. Actorul avea o suferinta cronica la ficat si urma un tratament dur. In luna iulie, actorul decisese deja sa ia o pauza de la actorie, din cauza problemelor de sanatate.



Geo Costiniu, un actor celebru care a murit in mizerie

In luna noiembrie 2013, teatrul romanesc a mai primit o lovitura, odata cu moartea celebrului actor Geo Costiniu.

Geo Costiniu si-a trait ultimii ani din viata macinat de o boala crunta, despre care rar vorbea. In schimb, ii placea sa vorbeasca cu mare patos despre meseria de actor, pentru care practic traia, chiar daca aceasta nu ii aduce prea mari satisfactii materiale.

"Muncesc la Odeon, sunt actor acolo. Imi e si rusine sa spun ce salariu am... 16 milioane de lei vechi", marturisea Geo Costiniu in urma cu doi ani, la "Acces direct".



In anul 2012, lumea teatrului si a cinematografiei romanesti a pierdut doi alti mari actori. Pe Serban Ionescu, care a murit la varsta de 62 de ani, din cauza sclerozei laterale amiotrofice, o boala care duce la pierderea progresiva a anumitor celule nervoase din creier si maduva spinarii, numite neuroni motori, ce controleaza muschii voluntari, ce fac posibila miscarea.


Cu cateva zile inainte se moartea lui Serban Ionescu, s-a stins din viata si marele actor Iurie Darie, care a murit la varsta de 83 de ani dupa ce a suferit o interventie pentru eliminarea unui lichid acumulat in creier.

Citeste si:

Gentleman si vagabond! Victor Slav ii da replica lui Cristea

 



Sursa foto: kanald.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare