Vedete din Romania

#operatie florin busuioc #infarct florin busuioc #florin busuioc infarct #florin busuioc

Busu, operat de un medic rezident! Medicul de garda a fost de negasit

Florin Busuioc a suferit un infarct aseara, dupa spectacolul sustinut in Craiova. Actorul a fost resuscitat minute in sir de un echipaj SMURD, apoi a fost transportat la spital unde i s-a montat un stent la inima.

Busu a fost operat de doi medici tineri, Eugen Tieranu si Paul Trasca, dintre care primul este la finalul rezidentiatului, urmand sa ramana somer de la 1 ianuarie, cand isi termina rezidentiatul.

La Craiova exista Clinica de Cardiologie Interventionala si Chirurgie Cardiovasculara (in curtea Spitalului Judetean din Craiova). Aceasta a fost inaugurata in luna aprilie, insa este utilizata ocazional, scrie ele.ro.

Seful clinicii, dr. Octavian Istratoaie, a fost de negasit aseara, nu a raspuns la telefon, iar intr-un final chiar si-a inchis aparatul. Conform protocolului, doar cu acordul sau medicii puteau sa intre in sala de operatie din clinica. A fost momentul in care managerul Spitalului Judetean (caruia i se subordoneaza directorul clinicii) si-a asumat intreaga responsabilitate si a cerut ca operatia sa se faca de urgenta.

Medicii Eugen tieranu si Paul Trasca au intrat imediat in sala de operatie. Alaturi de ei a fost si dr. Emilia Goanta, medic electrofiziolog. Operatia a durat 10 minute si a decurs foarte bine. Cel care a implantat stentul a fost cel mai tanar dintre medici, Eugen Tieranu, in varsta de 30 de ani. Acesta nu este angajat al spitalului, dar a venit imediat de acasa si a acceptat sa intre in sala alaturi de colegul sau, Paul Trasca.

Tanarul Tieranu este rezident in ultimul an, in Bucuresti, iar de la 1 ianuarie 2019 va avea oficial statutul de somer. Desi Spitalul Judetean din Craiova putea sa-l angajeze pana acum la Clinica de cardiologie, solicitarea i-a fost refuzata, intrucat scoaterea posturilor la concurs este tergiversata de luni intregi.

Operatia a decurs bine, iar starea lui Florin Busuioc este stabila, insa este la Terapie Intensiva. La Craiova a ajuns imediat dupa operatie si sotia lui Florin Busuioc. Aceasta a fost asteptata de colegii actorului in curtea spitalului.

Sursa foto: ele.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului