Vedete din Romania

# stana izbasa condamnata #stana izbasa

Cantareata Stana Izbasa, implicata intr-un scandal urias. A fost condamnata penal

Celebra cantareata de muzica populara a fost condamnata penal, dupa ce ar fi incercat sa isi cumpere o diploma de absolvire cu suma de 3.500 de dolari.

Scandalull de proportii a izbucnit in decembrie 2003 si s-a incheiat in februarie 2006, cu condamnari grele. 

“Afacerea spagilor de la Facultatea de Drept din cadrul Fundatiei Romane pentru Tineret (FRPT) din Baile Herculane (judetul Caras-Severin) a fost solutionata definitiv, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat asupra recursurilor declarate in dosarul de coruptie instumentat de fostul PNA. Magistratii instantei supreme au admis in intregime recursul procurorilor Anticoruptie din Timisoara, astfel ca renumita cantareata de folclor Stana Izbasa s-a ales cu o condamnare penala, cu suspendare, de doi ani si sase luni pentru fals intelectual, uz de fals si complicitate la fals material in inscrisuri oficiale”, scria Romania libera.

 

“Cercetarea in acest dosar a fost realizata de procurorii PNA (actualmente DNA), iar pe lista persoanelor acuzate figureaza mai multe nume, intre care si cel al unor fosti angajati ai institutiei din Herculane, despre care se spune ca a scos pe banda rulanta absolventi de drept din randul unor politisti din judetele Caras-Severin, Timis si Mehedinti. In ciuda faptului ca nu au frecventat cursurile si nici nu au sustinut vreun examen ca restul studentilor atat Stana Izbasa, cat si Florin Maran (co-inculpat in dosar) au reusit sa obtina documente din care reiesea ca ar fi absolvit anii necesari de studiu pentru inscrierea la examenul de licenta”, mai dezvaluia ziarul.

“Mai exact, contra unor sume in valuta - 3.500 de dolari fiecare -, cei doi "studenti" si-au cumparat adeverintele de absolvire si foile matricole. Potrivit acuzarii, secretara facultatii, Maria Jurchescu, pe o mana cu juristul Vergiliu Florin Ghinea, a acceptat sa intocmeasca in fals actele necesare inscrierii celor doi la examenul de licenta. In schimb, ei au primit suma de 7.000 de dolari drept mita, potrivit anchetatorilor. "Tranzactia" s-a realizat prin intermediul altor doua persoane, respectiv Ionela Bucur si Cristina Lungu, deconspirate si ele odata cu declansarea investigatiilor. Cei doi "absolventi" s-au prezentat apoi la examenul de licenta, la o facultate de drept din Craiova. Povestea a explodat in presa, iar organele abilitate s-au autosesizat si au declansat investigatii”, mai relata presa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare