Vedete din Romania

#Nadia Comaneci pensie #nadia comaneci

Ce pensie primeste Nadia Comaneci din partea statului roman

Meritele Nadiei Comaneci, prima gimnasta din lume care a primit nota 10 intr-un concurs olimpic de gimnastica, pentru performanta sa de la Jocurile Olimpice din Montreal, in 1976, pe cand avea doar 13 ani, ii sunt recunoscute de statul roman. Iata ce pensie are simbolul gimnasticii romanesti!

Ca orice sportiv de performanta, Nadia Comaneci are dreptul, la cerere si cu confirmarea Ministerului Tineretului si Sportului, la o renta viagera (contract prin care o persoana se obliga sa transmita, cu titlu oneros sau gratuit, unul sau mai multe bunuri sau o suma de bani in proprietatea altei persoane, aceasta obligandu-se, in schimb sa plateasca transmitatorului, periodic, pana la decesul sau, o suma de bani), conform romaniatv.net.

Astfel, conform mts.ro, Nadia primeste lunar o pensie speciala din partea statului roman pentru rezultatele deosebite obtinute, respectiv suma de 13.149 lei.

in topul celor mai generoase pensii pentru sportivi se afla cele primite de Veronica Cochelea (canotaj) – 15.080 lei, Nadia Comaneci (gimnastica) – 13.149 lei si Daniela Silivas (gimnastica) – 13.149 lei.

De-a lungul carierei, a castigat cinci medalii de aur, trei de argint si una de bronz la Jocurile Olimpice, doua de aur si doua de argint la Campionatele Mondiale si noua de aur, doua de argint si una de bronz la Campionatele Europene.

In 1996, Nadia Comaneci a intrat in Galeria „Hall of Fame" a gimnasticii internationale.

Nadia a fost numita de postul ABC News si Ladies Home Journal printre cele mai importante o suta de femei ale secolului XX.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare