Vedete din Romania

#post Ioana Ginghina #vedete intern #ioana ginghina #showbiz

Ce spune Ioana Ginghina despre post

Actrita Ioana Ginghina recunoaste ca pentru ea postul a devenit un mod de viata. In conditiile in care putini sunt cei care tin post, doar 14% tin posturile importante si 13% tin post doar miercurea si vinerea, Iona Ginghina explica benefeciile perioadei de restrictii.

“Dependenta de mancare este cea mai puternica, de aceea e mult mai usor sa te lasi de fumat decat sa te lasi de mancat nesanatos.

De aici si atatia oameni care reactioneaza destul de dur si uneori violent atunci cand aud ca tii o cura de detoxifiere, te-ai lasat de carne sau tii post.

Argumente dintre cele mai stupide am auzit de la oameni care incercau sa ma convinga sa nu mai tin post: “ca nu sunt batrana”, “ca nu e bine”, “ca lesin” , “ca nu imi iau vitamilele necesare organismului”…etc…

Ce stiu toti apropiatii mei si nu stiu alti oameni este ca sunt foarte rar bolnava, am mereu energie, sunt tot timpul cu zambetul pe buze si muncesc de foarte multe ori chiar si in weekend.

Atunci cand tin post nu imi iau concediu, ba de cele mai multe ori muncesc si mai mult pentru ca dupa fiecare post vine o sarbatoare in care am o gramada de evenimente pentru copii.

Cei care isi doresc sa tina, dar nu au gasit inca motivul pentru care sa se “apuce” si-au pus cu siguranta intrebarea: de ce e bine sa tii post? E vorba doar de “detoxifiiere”?

Postul alimentar in primul rand este o abtinere voluntara totala sau partiala de la hrana.

Postul negru reprezinta o varianta particulara de post alimentar autoimpus in cadrul caruia se renunta complet la hrana pe o durata limitata de timp (considerentele pot fi culturale, medicale etc.)

Postul alimentar este cunoscut si practicat de mii de ani in toate culturile, insa intr-o forma empirica. In ultimii ani a fost supus studiului stiintific, iar secretele lui incep sa iasa la suprafata.

Este unanim acceptat faptul ca postul alimentar are un efect anti-imbatranire si de reducere a riscului de dezvoltare a unor stari patologice”, explica actrita pe blogul personal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare