Vedete din Romania

#spital #coma #gheorghe dinica

Coma indusa de medici il ajuta pe Gheorghe Dinica

Starea lui Gheorghe Dinica este in continuare grava, insa cu “o foarte discreta ameliorare ”. Maestrului i-a fost indusa o stare de coma artificiala, controlata de medici, care are drept scop ajutarea organismului in lupta cu boala.

Dupa 11 zile de reanimare, organismul actorului lupta cu infectia care i-a cuprins organele principale. El a fost diagnosticat cu o bronhopneumonie cauzata de stafilococul auriu , care a ajuns la stare de septicemie, care i-a afectat plamanii, rinichii, inima, ficatul si intestinele, care au ajuns sa nu mai functioneze normal.

De aceea medicii au ales sa ii ajute organismul cu ajutorul unei come induse, care presupune o stare de inconstienta, provocata practic de medici, prin administrarea unor medicamente specifice, dupa cum noteaza Click!. "Corpul lui nu mai poate lupta singur. Are nevoie de respiratie artificiala si de dializa, motiv pentru care este in permanenta sedat. Fara aceasta coma indusa , maestrul nu ar suporta aparatele la care este conectat", au declarat, pentru Click!, surse din Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti.

In urma acestei metode de tratament, organele Maestrului au inceput sa-si revina. "Unele insuficiente si disfunctii de organe sunt in usoara ameliorare (cardiovascular, respirator). Totusi, se mentine necesitatea continuarii protezarii functiilor pulmonara si renala", se mentioneaza intr-un comunicat al spitalului. Medicii spun ins aca dupa ce organele vor incepe sa functioneze la parametri normali , pacientul va fi deconectat de la aparate.

Maestrul Gheorghe Dinica a fost internat la sectia Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca in urma cu 11 zile, dupa ce fusese internat la Spitalul Elias pentru o stare de oboseala cronica. El a fost diagnosticat cu bronhopneumonie si infectie extinsa in tot corpul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare