Vedete din Romania

#scoala fiica Dana Nalbaru #fiica Dana Nalbaru #vedete intern #showbiz #dana nalbaru

Dana Nalbaru nu-si mai lasa fiica la scoala! Cum a reactionat copila

Dana Nalbaru si Dragos Bucur au decis ca fiica lor, Sofia, in varsta de 9 ani, sa nu mai frecventeze sistemul clasic de invatamant.


Fosta solista a trupei HI-Q a explicat de ce ce a luat aceasta decizie incredibila!

“Am retras-o  pe Sofia de la scoala. De tot. Am ales ca ea sa invete in sistem home schooling despre lucrurile care ii plac si fara constrangeri, fara competitii impuse, fara note sau calificative. Ne-am gandit bine inainte de a lua aceasta decizie si ne-am “facut temele” inainte de a ne arunca spre un asemenea viitor...

. Vom descoperi alaturi de ea o gramada de lucruri, sunt sigura. Sunt sigura ca vor fi si momente dificile, dar am incredere in noi, ca echipa si, unde-s doi puterea creste, nu-i asa?

Ce m-a determinat pe mine sa iau aceasta decizie? Ea. Potentialul ei. Mi-am dat seama ca sistemul de invatamant, acesta organizat pe grupuri de oameni care trebuie sa demonstreze in fata altora ca si cat stiu, ca si cat au invatat, este depasit de vremurile pe care le traim. Nu consider ca a invata e un lucru gresit, dimpotriva, cred ca este esentialul pentru a avea o viata frumoasa. Consider, insa, ca felul in care invata copiii in scolile din ziua de azi naste in ei o gramada de frustrari care au darul de a le distruge frumusetea interioara. Am vrut ca ea sa nu piarda aceasta frumusete, sa o las sa se dezvolte in ritmul ei, sa capete incredere in ea insasi, sa inteleaga ca singur iti poti depasi limitele, sa invete sa faca in viata ceea ce ii place cu adevarat, sa nu-i fie teama niciodata sa o ia de la inceput, sa fie independenta, sa nu-i dicteze nimeni directia in viata… As vrea sa nu ii fie frica sa spuna nu, sa-i ajute pe ceilalti si sa se bucure de viata cu adevarat.


 

Cand scriu despre Sofia nu spun ca ceilalti copii sunt mai putin buni, ca e gresit a merge la scoala, nu lovesc in profesori sau mai stiu eu ce alte interpretari ar putea cei cu rele intentii sa dea. Spun ca EA nu s-a adaptat sistemului clasic de invatamant intr-un mod armonios si ca alegerea noastra are de-a face cu felul in care sistemul a afectat in sens negativ copilul NOSTRU. Atat. Nu e mai mult. Nu e o lupta de convingere dusa cu nimeni ci o dorinta de a ne ajuta fiica sa aiba o viata frumoasa si plina de lucruri bune”, a explicat Dana Nalbaru decizia pe pe blog-ul 4 in Aventura.

Dragos Bucur a povestit cum acesta a fost cel mai relaxat inceput de an scolar pentru Sofia: „Ieri, in prima zi de ne-scoala Sofia a facut primul curs de scenaristica, a stat 2 ore in fata calculatorului facand MATEMATICA si alta ora jumatate  invatand programare pe calculator la cursurile online Khan Academy.”

Probabil ca cel mai tare se bucura micuta Sofia. Fata spune ca, initial, a crezut ca parintii ei glumesc cand spun ca nu va mai merge la scoala. Bucuria a fost nespus de mare cand a aflat ca va merge la cursurile care ii plac: karate, robotica, skateboard, dansuri, chineza, engleza, scenaristica, pictura si multe altele.

 
In prima zi de scoala a avut scenaristica, unde a petrecut doua ore foarte interesante: „Dupa ce am ajuns acolo au urmat 2 ore super in care mi-am dezvoltat scenariul (o sa fac un super film) si am discutat tot felul de lucruri pentru ca sunt curioasa sa stiu cum sa il scriu. Dupa o zi IN CARE M-AM SI JUCAT am facut o seara de lectura, cu vecina mea Maria, in timpul careia am povestit despre unele carti pe care le-am citit.”, a marturisit Sofia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare