Vedete din Romania

#Draga Olteanu-Matei suferinta #Draga Olteanu-Matei sot #aniversare Draga Olteanu-Matei #draga olteanu matei

Draga Olteanu-Matei, la 84 de ani: “As fi preferat sa mor si eu...”

Draga Olteanu-Matei isi sarbatoreste astazi, 24 octombrie, ziua de nastere. Cea mai draga actrita a Romaniei poarta insa o mare suferinta in suflet, suferinta pe care nu i-o poate alina nimeni si nimic!

Cea mai mare suferinta a Dragai Olteanu-Matei este disparitia sotului sau, alaturi de care a avut o casnicie cum unii doar viseaza. Timp de 44 de ani, ea si medicul Ion Matei au fost fericiti unul langa altul, iar de cand sotul ei a murit, actrita nu isi mai gaseste linistea.

Cei doi s-au casatorit in 1968, iar mariajul lor a fost exemplar. Desi au trecut 3 ani de la nefericitul eveniment, iar ranile ar fi trebuit sa se mai inchida, actrita a dezvaluit ca trece prin momente extraordinar de grele si doar moartea ii va alina chinul.

“Sunt suparata. Supararea asta nu va trece niciodata. O sa moara odata cu mine. Va spun sincer ca as fi preferat sa mor si eu odata cu el. Daca exista o mare dragoste, cum am trait eu, ti se pare ca nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiti. Nu a existat niciun secret al longevitatii. Exista oameni destepti si oameni tampiti. Oamenii destepti se inteleg bine intre ei pana la batranete, isi descopera unul altuia motive de admiratie, lucrurile se incheaga in asa maniera incat unul fara celalalt nu poate sa faca nimic. Asta e dragostea profunda care incepe din tinerete cu atractia fizica si se continua cu iubirea. Ajungi sa il iubesti pe celalalt cu toata fiinta ta, respiri odata cu el, plangi odata cu el, razi odata cu el... Asa a fost viata noastra”, a povestit Draga Olteanu-Matei, pentru ziarulring.ro.

“ Nu va mai ocupati de o baba vaduva care si-a trait traiul"

Stabilita la Piatra Neamt, actrita a povestit ca in viitorul apropiat nu are niciun plan deoarece nu are de gand sa “il faca pe Dumnezeu sa rada”, ba, mai mult, face un apel prin care roaga publicul sa-si indrepte atentia catre generatia tanara: “Toata lumea se intreaba unde e generatia tanara. Da' de ce generatia tanara nu face nimic? Ba da, face, doar ca nu este atat de promovata cum am fost noi. Nu merit eu sa fiu bagata in seama, nu sunt un om atat de important. Presa si publicul trebuie sa-si indrepte atentia catre generatia tanara. Trebuie sa va ocupati de oamenii din generatia dumneavoastra. Nu va mai ocupati de o baba vaduva care si-a trait traiul, si-a mancat malaiul. Da, las ceva in urma mea... Am facut-o cu toata inima si le multumesc tuturor celor care m-au primit in casele lor”.

Teatru si dupa pensionare

Nascuta pe 24 octombrie 1933 la Bucuresti, Draga Olteanu Matei este una dintre cele mai cunoscute actrite de comedie autohtone, care a avut numeroase roluri pe scena Teatrului National Bucuresti, dar si in multe filme si productii de televiziune.

De-a lungul carierei, a jucat in 90 de filme, a interpretat roluri in peste 50 piese de teatru si in aproximativ 100 de roluri in piese de teatru TV.

In 2002, Draga Olteanu a primit Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler pentru activitatea sa impresionanta.

Din 2007, an in care s-a pensionat de la Teatrul National, actrita s-a mutat la Piatra Neamt, unde a fondat si coordoneaza compania teatrala Teatrul Vostru. Membrii trupei au alte meserii, lucreaza in diverse domenii, dar iubesc teatrul si se dedica, indiferent de varsta, scenei.

Sursa foto: cinemagia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului