Vedete din Romania

# copilarie mihai albu # drama mihai albu #vedete intern #mihai albu #showbiz

Drama nestiuta a lui Mihai Albu: "La 16 ani, orfan, vindeam martisoare ca sa ma pot intretine"

Mihai Albu este astazi unul dintre cei mai apreciati designeri de pantofi din Romania. Creatorul are acum o avere imensa, insa in copilarie abia daca avea cu se sa traiasca de azi pe maine. 

Mihai Albu n-a avut parte de o tinerete prea linistita. La doar 16 ani, designerul avea sa treaca printr-o tragedie care l-a marcat pe viata. "Cand aveam 16 ani, am ramas orfan de tata. A fost o lovitura pentru mine, nu doar pentru nu mai aveam unul dintre parinti ci pentru ca trebuia sa ma descurc de unul singur de la acea varsta. Mama nu avea posibilitati materiale asa, ca a trebuit sa inventez ceva pentru a face rost de bani. Am inceput sa fac martisoare pe care le vindeam de 1 martie. Norocul meu a fost ca ma pricepeam sa desenez, sa decupez si sa tai. Eram foarte indemanatic", a povestit Mihai Albu pentru WOWbiz.ro.

Talentul inascut pentru desen l-a facut pe acesta sa-si indrepte pasii catre facultatea de arhitectura. "Am dat de trei ori examen de admitere pana sa reusesc sa intru. Pana la urma m-a ajutat Dinu Patriciu, cu care am facut meditatii pe vremea aceea. De la el am invatat multe. Apoi, in facultate, am primit o bursa, insa si aia era foarte mica. Asa ca am inceput sa lucrez pielarie: pantofi, genti, portofele. Mi-a mers bine, asa ca am cumparat utilaje si mi-am angajat cativa oameni. Evident, pe vremea comunistilor n-aveai voie sa ai astfel de initiative, asa ca dupa o vreme am ajuns sa dau declaratii la Securitate. Eu eram si cu parul lung, nu ma incadram deloc in tipare", a mai povestit Mihai Albu.

CITESTE SI: Cine gateste acasa la Chef Florin Dumitrescu

4 lucruri despre slabit pe care nu ti le spune nimeni

10 semne ca sunteti facuti unul pentru celalalt 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului