Vedete din Romania

# Elena Udrea refugiat politic #extradare Elena Udrea #condamnare Elena Udrea

Elena Udrea, extradata din Costa Rica in urma condamnarii?

Multa lume se intreaba ce se va intampla cu Elena Udrea dupa condamnarea la 6 ani de inchisoare, in dosarul Gala Bute. Aceasta se afla in prezent in Costa Rica, unde are statut de extradat politic.

Fostul ministru a precizat deja ca nu intentioneaza sa se intoarca de bunavoie in tara. In aceste conditii, ramane ca autoritatile statului roman sa inceapa demersurile pe langa oficialii din Costa Rica, tara unde Elena Udrea a cerut azil politic.

"Nu avem tratat bilateral de extradare cu Costa Rica, dar ambele tari sunt semnatare ale Conventiei ONU impotriva Coruptiei. Acolo, ambele tari s-au angajat ca in cazul unei condamnari, printre altele, pentru coruptie, sa nu acorde azil politic. Doamna Elena Udrea poate sa astepte un an de zile pana cand cererea sa va fi examinata de autoritatile din Costa Rica. Negresit, sentinta de azi ar trebui sa ajunga la dosar. E de asteptat ca autoritatile sa constate ca doamna Elena Udrea a fost condamnata pentru coruptie si pe acest criteriou sa nu ii acorde azil politic si sa o expedieze in Romania. Eu nu exclud ca autoritatile din Costa Rica sa grabeasca procedura. Acel termen de un an era un termen maxim in care ii putea fi examinata cererea de azil", a explicat jurnalistul Liviu Avram pentru realitatea.net.

"Am gandit o tara care sa aiba un respect deosebit pentru drepturile si libertatile fundamentale ale omului. si pentru ca am verificat, si dintre toate tarile care asigura protectie celor care se considera persecutati, Costa Rica are sistemul legislativ cel mai bine construit pentru a oferi celor care demonstreaza ca au drepturile incalcate, protectia de care au nevoie", a spus fostul ministru, Elena Udrea.

"Am solicitat statutul de refugiat, justificand cererea pe doua paliere. Primul a fost palierul general, cu toate abuzurile care se petrec in Romania in ultimii ani, abuzuri demonstrate in mod public in atatea cazuri diferite de cazul meu, dar si mentionate in documente si rapoarte oficiale. Am citat documente ale Departamentului de Stat al SUA, din Parlamentul European. Am aratat apoi cazul meu particular, razboiul pe care il duc cu fosti sefi ai SRI si sefi din Justitia din Romania, procesele care mi s-au inscenat ca urmare a unor denunturi pe care le-am facut si ca urmare a acestei lupte personale pe care o am cu cei care au creat un sistem de abuzuri in Romania. Faptul ca mi se incalca dreptul la un proces echitabil. Am demonstrat ca drepturile mele in, Romania sunt incalcate, ca sunt tinta unui plan de eliminare din viata publica si viata politica... Probele au fost suficient de puternice incat comisia care m-a audiat sa imi ofere acest statut", a mai declarat Elena Udrea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare