Vedete din Romania

#Florenta Mihai deces #Florenta Mihai #vedete intern #ilie nastase #showbiz

Ilie Nastase, in lacrimi. “Am pierdut un mare om”

Astazi, Florenta Mihai, prima jucatoare de tenis din Romania care a ajuns pana in finala de la Roland Garros, in 1977, atat la simplu, cat si la dublu mixt, a decedat la varsta de 60 de ani, anunta Federatia Romana de Tenis, scrie Mediafax. Pentru Ilie Nastase, vestea a fost un adevarat soc.

"Cum a murit? Florenta? Nu se poate, nu pot sa cred... Este un soc, iertati-ma... dar chiar nu pot sa cred asa ceva, saptamanile trecute ne-am vazut... Nu pot sa comentez... e prea trist. E foarte trist. O cunosc pe Florenta de cand era copil. Am pierdut un mare om, o mare jucatoare. Sincer, nu imi gasesc cuvintele", a spus Ilie Nastase la aflarea vestii.

Cine a fost Florenta Mihai

Florenta Mihai a obtinut medalia de bronz la Roland Garros in 1976, s-a clasat in primele 8 jucatoare la simplu la US Open-ul din 1979 si a facut parte din echipa de Cupa Federatiei a Romaniei timp de 6 editii (dublu alaturi de Virginia Ruzici), reusind sa intre in primele 8 echipe din Grupa Mondiala la editiile din 1983 - Zurich, 1981 - Tokyo, 1980 - Berlin, 1978 - Melbourne.
Multipla campioana nationala la probele de simplu, dublu si dublu mixt (1971-1983), Florenta Mihai s-a impus si in multe turnee internationale, printre altele castigand proba de dublu a Campionatele Europene de Seniori (amatori) si medalia de bronz, la simplu, in 1978.

La Federatia Romana de Tenis, Florenta Mihai a activat ca secretar general (1984 - 1989), antrenor federal, consilier de specialitate si consilier al presedintelui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului