Si-a inceput cariera in bucatarie ca blogger culinar, cucerind o audienta larga cu preparatele sale delicioase. Chef Adrian Hadean isi cucereste acum alt public, din postura de jurat la MasterChef.
Cum impaci MasterChef cu viata de proaspat tatic?
Timpul pe care il dedic familiei este prioritar si va fi mereu. Este adevarat ca in ultima vreme a fost mai putin, dar compensez de fiecare data cand am ocazia. Familia este alaturi de mine si impreuna gasim variantele optime ca sa valorificam fiecare moment liber pe care il avem.
Mereu ai promovat mancarea sanatoasa, inclusiv in randul celor mici. Ce retete recomanzi pentru tinerii parinti?
Nu sunt adeptul unor retete standard. Cred ca parintii ar trebuie sa aiba curajul sa experimenteze mai mult, sa diversifice preparatele pe care le gatesc pentru copii, folosind alimente cat mai variate si retete care sa stimuleze gustul si placerea celor mici. Este important sa respecti indicatiile de nutritie, sa te asiguri ca meniul acopera toate necesitatile calorice pentru dezvoltarea lor. De asemenea este important sa incercam sa folosim produse cat mai naturale, eliminandu-le pe cele nocive, de tip fast-food. Dincolo de asta, fiecare se poate juca cu preparatele dupa imaginatia proprie.
Ce meserie ai vrea sa aiba copilul tau?
Vreau doar ca el sa-si gaseasca acea meserie care sa-l faca fericit, sa poata munci din pasiune fara sa simta ca munca pe care o face e o corvoada. Asta cred ca e cel mai important lucru in viata, sa ne gasim acele lucruri care ne fac sufletul sa vibreze si sa le transformam in profesii.
Care este restaurantul tau preferat in Bucuresti?
Escargot Bistro.
Ce iti place sa gatesti cel mai mult?
Gatesc cu placere si din suflet. Si asta spune tot. Retetele mele le gasiti pe blogul meu: //www.adihadean.ro/.