Vedete din Romania

#showbiz #Masterchef #vedete intern #Florin Scripca # chef foa

Interviu Chef FOA: Intr-o competite Jamie Oliver - Gordon Ramsey ar castiga...

Chef FOA, adica Florin Scripca, este in bransa de la 17 ani. A avut un parcurs extraordinar, ajungand sa gateasca in cele mai diferite bucatarii ale lumii. Iata micile sale secrete, intr-un interviu Acasa.ro: 

Daca nu ai fi ajuns chef, ce meserie crezi ca ai fi imbratisat? 
Sincer, e prima oara cand ma gandesc la aceasta intrebare si, cu toate ca am destul de multe hobby-uri, nu ma gandesc la ele ca la potentiale meserii. Nu cred ca acest lucru este intamplator, sunt foarte multumit de meseria mea si nu m-as vedea facand altceva. Ce poate fi mai frumos decat sa oferi bucurie oamenilor prin ceea ce le gatesti?

Jamie Olivier sau Gordon Ramsay? De ce?
Acum cativa ani as fi spus Jamie Oliver, dar acum as spune Gordon Ramsay. Nu este o decizie usoara pentru ca ii admir pe amandoi foarte mult. Jamie a contribuit destul de mult la inceputurile mele si la formarea mea ca bucatar, mi-a conturat putin visul de a face ceva cu adevarat important din aceasta cariera. Jamie a reusit sa creeze un brand impresionant si ramane foarte aproape de oameni, inclusiv prin misiunea lui de a schimba modul cum mancam… nu sunt multi bucatari care au acest curaj. Cu toate astea, l-am ales pe Gordon Ramsay, deoarece cred ca intr-un concurs de gatit, el ar castiga. 

Daca ar fi sa alegi un oras din lume unde sa profesezi, care ar fi acesta si de ce?
Londra. Ma simt destul de legat de acest oras, am calatorit des acolo pentru a face training in diferite locatii si Londra ramane o sursa importanta de inspiratie pentru mine. In acest domeniu, totul este la o scara mult mai mare si mai serioasa si ai intotdeauna ceva nou de invatat.

Care este cel mai usor fel de mancare? Dar cel mai dificil?
Nu cred in astfel de clasificari, nu exista nimic care sa fie foarte usor… asta daca vrei sa iti iasa perfect. Anumite preparate au o tehnica mai complexa, iar cele cu o tehnica mai usor de stapanit necesita ingrediente de foarte buna calitate, care fac toata diferenta. 

Top 3 bucatarii care iti plac si de ce?
Nu ma pot decide… la fel se intampla si cu felul meu de mancare preferat, care depinde de sezon, de ce stare am, de vremea de afara, de unde sunt etc. Momentan, fiind toamna si pentru ca muncesc foarte mult in aceasta perioada, as alege bucataria romaneasca, care ma duce cu gandul la copilarie si vremuri mai linistite, cea italiana, care ma duce cu gandul la vacanta de anul acesta si cea turceasca, pe care o admir foarte mult, deoarece in special la prepararea carnii necesita anumite tehnici ce trebuie respectate fara ocolisuri. 

Despre Florin Scripca
  • S-a nascut pe 22 august 1982. Si-a descoperit pasiunea pentru aromele din bucatarie in copilarie, datorita mamei. 
  • “Am crescut la marginea Bucurestiului si pot spune ca am avut cea mai frumoasa copilarie. Fara calculatoare si fara toate nimicurile care ne ocupa timpul, mai nou. Aveam lacul aproape, unde pescuiam in fiecare zi, iar livezile de ciresi erau un teren de antrenamente pentru niste mici Ninja, asa cum ne inchipuiam noi ca suntem! Iar fetele… “. A facut traininguri in Londra, Paris sau Roma, iar MasterChef nu este prima sa interactiune cu televiziunea. El a mai participat la o emisiune de gatit difuzata de PrimaTV. 
  • Este pasionat de sporturile care ii stimuleaza adrenalina si nevoia de actiune: snowboarding, motociclism, skydiving.

CITESTE SI: Le-ai recunoaste? Cum aratau vedetele de azi in tinerete

Cine sunt adevaratii crai din showbiz si cum reusesc ei sa dea pe spate orice femeie

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare