Vedete din Romania

#ion tiriac #orfan #familie

Ion Tiriac, orfan la 10 ani

Ion Tiriac a avut o copilarie foarte grea, care l-a facut sa munceasca din greu pentru a-si intretine familia. Miliardarul de astazi are viata marcata de moartea tatalui, care a decedat pe cand Ion avea 10 ani, in urma unei operatii, dar si de disparitia prematura a mamei, la varsta de doar 56 de ani.

Tatal lui Ion Tiriac, Ioan Tiriac, a murit in 1950, in urma unei interventii chirurgicale. "Suferea de ulcer si, din cauza unei transfuzii de sange, i-a cedat inima in timpul operatiei", isi aminteste Felicia Pop, o fosta vecina din Brasov a familiei, citata de Libertatea.

Din acel moment Tiriac senior a devenit capul familiei, pentru ca ramasese singurul barbat din familie. Pentru ca in grija lui ramasesera mama sa, Ecaterina, si cu sora, Rodica, el a inceput sa se indeparteze de scoala si sa se refugieze in sport. Dupa ce a fost exmatriculat de la scoala, s-a angajat la fabrica Steagul Rosu, actuala Uzina Roman, insa nu a lipsit o zi de pe terenul de tenis sau de pe cel de hochei, noteaza Libertatea.

Dupa cativa ani, in anii ’60, el a achizitionat o casa in Poiana Brasov, unde s-a mutat impreuna cu mama si cu sora sa. Insa nici mama sportivului nu a apucat sa se bucure de cariera fiului sau, ea decedand in 1965, la varsta de 56 de ani. Desi initial cei doi parinti ai miliardarului au fost inmormantati, Tiriac a facut tot posibilul pentru a-i inmormanta impreuna pe tatal si mama sa, astfel ca a cumparat un cavou la Cimitirul Sfanta Treime din Brasov.

Persoanele care au cunoscut familia Tiriac spun ca Ion nu mai vine prea des pe la mormantul parintilor sai. Daca inainte vizita cavoul o data pe an, de Inviere , se pare ca anul trecut miliardarul nu a reusit sa mai ajunga la mormant .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare