Vedete din Romania

# moartea lui Iurie Darie #anca pandrea #relatie #iurie darie

Iurie Darie si Anca Pandrea, una dintre cele mai frumoase si mai longevive povesti de dragoste

Actorul Iurie Darie a avut alaturi timp de 25 de ani o femeie care a fost prietena cu fosta sa sotie, Consuela. Relatia lor a inceput ca o frumoasa prietenie si s-a sfarsit doar cu moartea actorului. Si poate nici acum...


Iurie Darie a fost casatorit cu actrita Consuela Rosu. Din casatoria lor s-a nascut, in 1959, Alexandru (Ducu) Darie, care, din 2002, este directorul Teatrului Bulandra din Bucuresti, iar in 2006 a fost ales presedinte al Uniunii Teatrelor din Europa.


Anca Pandrea, din petitoare pentru Iura a ajuns iubita

Din pacate insa, prima sotie a actorului a murit, iar Iura, ramas singur s-a apropiat si mai mult de prietena Consuelei, actrita Anca Pandrea. La inceput, acesteia nici nu-i trecuse prin cap sa inceapa o relatie cu Iurie Darie. Ba chiar a incercat sa-i gaseasca o iubita, dupa moartea Consuelei. „Am incercat sa-l combin cu o profesoara de franceza, apoi cu o arhitecta si nu mai stiu cu cine. Eu i le prezentam, apoi fugeam", a declarat actrita, potrivit Adevarul. Insa, intre timp, de la o prietenie frumoasa, cei doi actori au ajuns sa traiasca o frumoasa poveste de dragostea.

Anca a fost cea care a povestit si cum si-au inceput cei doi povestea de dragoste, in urma cu cativa ani: "Intr-o zi, l-am invitat pe Iura la cafea la mine. Poarta era defecta si i-am zis: daca eu am putut intra pe fereastra, poti si tu. Si Iura a intrat pe geam, a sarit cu totul pe mine si am facut dragoste, si de atunci am ramas impreuna”.

Intr-un interviu acordat revistei "Formula As", in 1999, adica atunci cand actorul implinea 70 de ani, Iurie Darie declara: „Alaturi de actuala mea sotie, Anca Pandrea, sunt in stare sa o iau de la inceput. Simt ca imi pot croi destinul asa cum imi doresc”.


Casatoriti doar in fata lui Dumnezeu

Relatia lor nu a fost insa oficializata la Starea Civila, desi, intre timp, au trecut 25 de ani. Cei doi s-au cununat doar religios, nevoiti sa faca acest pas pentru a cununa un cuplu. In urma cu aproximativ opt luni, inainte de a se imbolnavi, Iurie Darie a cerut-o pe iubita sa Anca Pandrea de nevasta, in direct, la un post de televiziune.

Sortii le-au fost potrivinici, deoarece, desi Anca Pandrea a acceptat, Iura nu si-a mai gasit certificatul de nastere. „E destul de dificil sa obtinem un duplicat dupa act pentru ca el e nascut intr-un sat din Republica Moldova. Recunosc, am fost si eu delasatoare", a declarat Anca Pandrea, potrivit Adevarul.

De asemenea, Anca Pandrea a declarat in urma cu cateva luni ca „Daca se intampla ceva cu el, ii voi fi alaturi, oriunde ne duc stelele”. De altfel, actrita i-a fost alaturi pana in ultima clipa. Nu i-a parasit aproape deloc capataiul timp de mai bine de sase luni, de cand Iurie Darie a ajuns intr-o stare de sanatate dificila. Si in ultimele sale clipe Anca Pandrea i-a stat alaturi. „Am stat langa el, l-am tinut in brate si l-am incalzit”, a declarat aceasta.


„Ne iubim ca in prima noapte!”

Iura este sufletul si viata mea! Ne iubim mai mult ca in prima noapte cand am facut dragoste. Avem curajul sa jucam in filme porno, ne pricepem”, a marturisit Anca in urma cu doi ani, atunci cand cei doi au fost in mijlocul unui scandal sexual. Iura si Anca au fost de acord sa pozeze goi pentru ziarul „National”, iscand un scandal urias cu aparitia lor. Ei insa si-au justificat gestul prin sentimentele puternice pe care le au unul fata de celalalt, in ciuda varstei, si prin faptul ca nu se jeneaza de acest lucru.

Iurie Darie a murit vineri seara, la varsta de 83 de ani. Trupul sau neinsufletit va ramane in incinta Teatrului de Comedie pana maine, 11 noiembrie, cand Iurie Darie va fi inmormantat.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului