Vedete din Romania

#campanii false vedete #conturi false vedete #teo trandafir #andreea marin

Jaf in numele vedetelor! Andreea Marin: “Am facut cererea catre Politie”!

Peste 270 de romani au fost pacaliti in ultimul an sa doneze bani pentru campanii umanitare fictive, create cu ajutorul unor conturi false pe retelele de socializare pe numele unor persoane publice, precum Andreea Marin si Teo Trandafir pentru a strange bani in campanii umanitare fictive Andreea Marin, Sofia Vicoveanca, Radu Valcan, Teo Trandafir, Iulia Vantur, Stela Popescu si Rodica Popescu Bitanescu.

 

Indivizii care au creat conturi de Facebook false au reusit sa stranga in acest fel peste 30.000 de dolari din transferuri bancare.  Cinci suspecti au fost ridicati de procurorii DIICOT si dusi la audieri.

Procurorii DIICOT din Suceava au descins la 4 adrese din judetul Neamt si la una din judetul Cluj pentru a-i prinde pe suspecti.

“La data de 11.10.2016 procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Suceava  impreuna cu ofiteri de politie judiciara  din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Suceava au efectuat un numar de 5 perchezitii domiciliare, dintre care patru pe raza judetului Neamt si una pe raza judetului Cluj, avand ca scop destructurarea unui grup infractional organizat specializat  in savarsirea  infractiunilor de fals informatic si frauda informatica.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca  in perioada 2015 –2016, un numar de 4 suspecti s-au constituit intr-un grup infractional organizat in cadrul caruia au actionat in mod coordonat, prin crearea de conturi fictive intr-o retea de socializare pe numele altor persoane - vedete TV postand fotografii reale ale acestora alaturi de informatii personale (reale sau fabricate), care,  prin natura lor au cauzat prejudicii morale si de integritate.

In urma introducerii datelor informatice pe reteaua de socializare, respectiv crearea de conturi fictive pe numele persoanelor publice, membrii grupului infractional au demarat campanii umanitare nereale cerand sprijin financiar. Astfel, numeroase persoane au accesat respectivul cont si au purtat diverse discutii, unele dintre victime fiind convinse de verdicitatea lucrurilor expuse, transferand pe numele autorilor diverse sume de bani prin servicii bancare de transfer rapid de bani.

In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a constat ca  in perioada 01.01.2015 – 02.08.2016, pe numele celor patru suspecti au fost efectuate, prin intermediul  serviciilor de transfer rapid de bani, un numar de 360 tranzactii de la 273 persoane vatamate  suma totala transferata fiind  in valoare de  33.853,37 USD si 1000 lei.

Cu ocazia perchezitiilor efectuate in cauza au fost gasite si ridicate 6 telefoane mobile, 6 cartele SIM, 1 card de memorie, 3 carduri bancare, o unitate de calculator, 15 chitante ridicare bani”, arata comunicatul DIICOT.

Andreea Marin, foc si para

“Contul meu nu a fost spart, cel oficial exista. Contul a fost clonat, cu aceeasi fotografie, oameni primeau cerere de prietenie si li se cerea pe privat sa doneze bani. Ei pot verifica daca este cel original. Nu pot sa nu vad naivitatea unor oameni, unii au intrat la mine pe cont si m-au intrebat. Cum isi poate imagina cineva ca intru pe privat sa cer bani? Nu e in regula, trebuie sa te gandesti cine e omul care face asta, ce reputatie are. Eu nu am stat sa astept sa se rezolve problema de la sine, ci eu am facut cererea catre Politie, am spus ce se intampla, deschizand practic o ancheta”, a declarat, la Romania TV, Andreea Marin.

“Eu vreau sa atentionez: nu am pagina de Facebook. Aceste persoae care au cerut bani in numele meu sunt escroci. Am inteles ca s-au strans bani multi in numele meu”, a spus, la randul sau, Rodica Popescu Bitanescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare