Vedete din Romania

# adrian enescu a murit # adrian enescu # loredana groza doliu #loredana groza

Loredana Groza, in doliu!

Cantareata Loredan Groza trece prin clipe grele, dupa ce a aflat ca unul dintre cei mai importanti oameni pe care i-a cunoscut de-a lungul carierei sale a murit. 

Este vorba despre celebrul compozitor Adrian Enescu, care a compus celebra melodie a Loredanei "Buna seara iubite". Aceasta a murit la varsta de 68 de ani. 

Compozitor, orchestrator, instrumentist, Adrian Enescu s-a nascut la 31 martie 1948, la Bucuresti. A facut studii muzicale la sectia pian a Liceului de muzica nr. 2 din Bucuresti, apoi la sectia de Compozitie a Conservatorului de Muzica 'Ciprian Porumbescu' (1974).

Din 1977 devine membru al UCMR, dupa prima sa aparitie discografica, din 1975, in calitate de orchestrator. Debutul discografic il reprezinta L.P.-ul 'Basorelief' (1977), poem-pop de mari dimensiuni, pe versurile lui Ioan Alexandru, urmat de o serie de aparitii discografice care-l impun ca pe unul dintre compozitorii originali de la noi (L.P. cu Loredana Groza, 1988).

Adrian Enescu a definit stilul cantaretei Loredana Groza prin productia unor albume precum "Buna seara, iubite", "Un buchet de trandafiri", sau "Diva inamorata". Acesta a colaborat si cu Silvia Dumitrescu, la albumul "Cred in tine" si a fost solicitat sa colaboreze cu prestigioase institutii muzicale din lume.

In paralel cu creatiile de jazz sau muzica usoara, colaboreaza intens cu regizorii de film si teatru, semnatura sa muzicala aparand in coloana sonora a multor lungmetraje, realizari pentru care primeste numeroase distinctii: Premiul ACIN 1975, 1978, 1980, premii la Festivalul filmului de la Costinesti 1978, 1979, 1982, 1985-1988, Festivalul de la San Remo - 1985, Festivalul de la Lisabona - 1985.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare