Vedete din Romania

#mircea badea #certificat verde

Mircea Badea, despre obligativitatea certificatului verde: "Cuvantul discriminare, din punct de vedere juridic, nu are ce sa caute in aceasta speta"

 
 

Tribunalul Bucuresti a anulat dispozitiile din Hotararea Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta nr. 61/02.10.2021 prin care se conditiona participarea bucurestenilor de certificatul verde la diverse activitati. Conform Curtii de Apel Bucuresti, aceste interdictii incalca flagrant Declaratia Universala a Drepturilor Omului, Conventia Europeana pentru Drepturile Omului si Constitutia Romaniei.

Cum arata decizia Tribunalului Bucuresti

”(…) Anuleaza in parte art. 4, art. 5 al. 2, art. 6, art. 7 al. 1 si 2 si art. 9 din Hotararea CMBSU nr. 61/02.10.2021 in limita sintagmei „Participarea este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15- a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-Co V-2”.

Anuleaza in parte art. 10, art. 11, art. 12 al. 2, art. 15, art. 16 al. 1, art. 19, art. 20 al. 1, art. 21 al. 1, art. 22 si art. 23 din Hotararea CMBSU nr. 61/02.10.2021 in limita sintagmei „Participarea este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15- a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-Co V-2”.

Anuleaza in parte art. 16 al. 3 din Hotararea CMBSU nr. 61/02.10.2021 in limita sintagmei „Accesul in zonele de consum astfel delimitate si amenajate este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15- a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-Co V-2”.

(…) Cu recurs care se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II a Contencios Administrativ si Fiscal in termen de 15 zile de la comunicare.”

Sentinta Tribunalului Bucuresti nu este definitiva. Aceasta este supusa recursului.

Mircea Badea, reactie despre obligativitatea certificatului verde

Prezentatorul TV Mircea Badea a avut si el o reactie fata de obligativitatea certificatului verde, despre care spune ca nu il sustine.

”Nu sustin certificatul verde. Cuvantul discriminare, din punct de vedere juridic, nu are ce sa caute in aceasta speta pentru ca nu este vorba de persoane aflate in aceeasi situatie, ci de persoane aflate in situatii diferite. Adica o persoana A ALES sa se vaccineze, o persoana A ALES sa nu se vaccineze. Sunt in situatii diferite. Discriminarea este atunci cand se diferenteaza intre persoane aflate in situatii identice. Un vaccinat si un nevaccinat nu sunt in situatii identice”, a explicat Mircea Badea, la Antena 3, dupa ce Mihai Gadea anuntase decizia Tribunalului Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare