Vedete din Romania

#octavian pascut #mistretu #dresaj #caine

Mistretu' si-a gasit nasul! Motivul pentru care si-a dus cainele la dresaj este uimitor

Octavian Pascut, cunoscut si ca Mistretul, regizorul celebrelor emisiuni de televiziune "Cronica carcotasilor", "Nora pentru mama", "Rataciti in Panama", "Neata cu Razvan si Dani", "Bingo" sau "Prietenii tai", si-a gasit nasul inutr-un beagle.

Putini stiu insa ca dincolo de temperamentul sau coleric generat de perfectionismul din plan profesional (de unde ii vine si porecla), se ascunde un suflet sensibil, un mare iubitor de animale. Posesor al unui beagle de mai bine de trei ani, Tavi a apelat in urma cu aproximativ o luna la servicii de dresaj pentru patrupedul sau super simpatic, dar cu ceva probleme de comportament:

"Arthur avea ceva probleme de agresivitate, manca de pe jos, de la oricine, nu venea la comanda, nici macar nu mergea la pas, ci in zig-zag. In plus, facea pipi in casa, desi il scoatem afara de aproximativ patru ori pe zi. Dupa ce am incercat, atat cat m-am priceput eu, sa-l educ (fara rezultate notabile), am ales sa apelez la Mihai Nae, unul dintre cei mai buni dresori canini din Romania. Pe Mihai il vazusem in exercitiul functiunii pe platourile de la Neatza", spune el.

Arthur are la activ cateva sedinte in care a progresat foarte mult, etapa la care a ajuns in prezent fiind predarea catre stapan si rezolvarea problemelor de comportament.

Chiar daca se declara multumit de progresele simpaticului patruped, Mihai Nae recomanda tuturor posesorilor acestei rase inceperea dresajului la o varsta frageda, de maximum 4 luni.

"Chiar daca nu sunt caini de talie mare, cei din rasa beagle au un temperament rebel si puternic, iar forta si dorinta lor de independenta pot pune stapanul in dificultate chiar si in cele mai simple momente, cele in care cainii sunt scosi la plimbare", declara dresorul.

Mistretu’ povesteste ca nu a mai crescut niciun alt caine pana la Arthur si nu a stiut particularitatile acestei rase. La sedinta de predare catre stapan, el a venit insotit de Alex, baietelul sau, cel care l-a ales pe Arthur din magazin.

"Alex nu a mai vrut sa paraseasca magazinul fara Arthur si uite asa ne-am pricopsit cu el. La inceput a fost dragut, de abia pe la 3 luni si-a aratat "coltii", prea tarziu insa pentru a-l putea returna (am avut doua saptamani garantie). Contrar aspectului sau dragalas, este o rasa extrem de dificila. Uneori am senzatia ca am un catar, nu un catel!", mai adauga el amuzat.

In prezent, Mistretu’ se declara multumit de Arthur – "a invatat sa mearga la pas, sa astepte, dar mai ales sa nu mai manance de la straini, adica refuzul la hrana, ceea ce este foarte benefic. In etapa "predare catre stapan" e randul meu sa invat...".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului