Vedete din Romania

#actrita deces #deces Rodica Sanda Tutuianu #Rodica Sanda Tutuianu

Ne-a parasit o mare actrita!

Rodica Sanda Tutuianu, actrita care a jucat timp de mai mult de 20 de ani pe scena Teatrului Nottara din Bucuresti, a decedar marti, 13 septembrie, la varsta de 81 de ani, dupa cum au transmis reprezentantii teatrului intr-un comunicat de presa.


Rodica Sanda Tutuianu a lasat multa durere in sufletul celor care au cunoscut-o. ”Noi, colegii si prietenii din Teatrul Nottara, vom pastra amintirea Rodicai Sanda Tutuianu vie in inimile noastre si in istoria teatrului. Cu durere, transmitem condoleante familiei indoliate. Dumnezeu sa o odihneasca in pace!”, au transmis reprezentantii Teatrului Nottara.

Pentru cei care doresc sa isi ia ramas bun, trupul neinsufletit va fi depus miercuri si joi (14 si 15 septembrie) la Biserica Pitar Mos. inmormantarea va avea loc vineri, 16 septembrie, langa Campulung Muscel, la Valea Mare, Pravat.

Nascuta la 11 mai 1935, Rodica Sanda Tutuianu a absolvit I.A.T.C. I.L. Caragiale in 1956, la clasa profesorului Gheorghe Timica, unde a fost colega cu Florin Piersic. A debutat la Constanta, in 1957, unde a jucat, timp de doi ani, dupa care s-a transferat la Teatrul din Arad.

Din 1959 pana dupa 1990, a fost actrita a Teatrului Nottara, unde a interpretat roluri in zeci de spectacole, intre care: ”Au fost odata doua orfeline”, de Adolphe Philippe d`Ennery, ”Zizi si formula ei de viata”, de Sidonia Dragusanu, ”Padurea”, de A.N. Ostrovski, ”Fratii Karamazov”, ”Crima si Pedeapsa”, de F.M. Dostoievski, ”si eu am fost in Arcadia”, de Horia Lovinescu, ”Lady X”, de Eugen Mirea, “Gaitele”, de Alexandru Kiritescu, ”Henric al IV-lea”, de William Shakespeare, ”Idioata”, de Marcel Achard, ”Cinci romane de amor”, de Teodor Mazilu, ”Noi, subsemnatii”, de Alexandr Ghelman, ”Mizerie si noblete”, de Eduardo Scarpetta, ”Citadela sfaramata”, de Horia Lovinescu, ”Floare de cactus”, de Pierre Barillet si Jean Pierre Gredy, ”Burghezul gentilom”, de Molière, ”Transfer de personalitate”, de Dumitru Solomon, si ”intalnire la Senlis”, de Jean Anouilh.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare