Vedete din Romania

Patrick Swayze urmeaza un tratament experimental

Actorul Patrick Swayze, care a fost diagnosticat cu cancer la pancreas in luna ianuarie a acestui an, a acceptat sa urmeze, pe langa sedintele de chimioterapie , un tratament experimental dezvoltat impotriva maladiei de care sufera. Profesorul M. Wasif Saif de la Universitatea Yale s-a aratat optimist si a afirmat ca actorul, in varsta de 55 de ani, ar trebui sa raspunda bine la medicamente pentru ca este intr-o forma fizica buna.

Noul medicament, Vatalanib, blocheaza irigarea cu sange a tumorii canceroase, oprindu-i astfel dezvoltarea. Tratamentele experimentale sunt aplicate, in general, pacientilor aflati in faza terminala a unei boli.

Pe de alta parte, intr-un comunicat publicat recent, medicul lui Patrick Swayze a confirmat boala acestuia, dar a declarat ca speranta de viata a actorului este mai mare de cinci saptamani. Conform doctorului George Fisher, se pare ca acesta raspunde pozitiv la tratamentul experimental si ca boala nu este intr-o faza atat de avansata precum s-a vehiculat in presa de scandal. "Toate rapoartele care descriu altfel starea pacientului sunt neadevarate. Suntem mult mai optimisti decat s-a vehiculat in presa", a spus doctorul.

Primele simptome ale bolii au aparut la sfarsitul anului trecut, cand Swayze turna un episod pilot pentru serialul The Beast, in care juca rolul unui agent FBI. Desi este bolnav, actorul a refuzat sa intrerupa lucrul la serialul si la lungmetrajul pe care le are in pregatire.

Speculatiile presei de scandal

Galina Espinoza, Senior Editor la People, afirma ca batalia lui Patrick Swayze cu cancerul de pancreas a inceput acum cinci saptamani. "Observase o scadere in greutate si ca arata palid, asa ca s-a dus la control", afirma editoarea. Aceasta il descrie la randul pe actor ca pe un om in stare sa se lupte cu orice, caruia nu i-e frica de nimic.

Fratele actorului, Don Swayze, a criticat tabloidul american cu ceva timp in urma pentru articolele sale anterioare, care ii dadeaului Patrick maxim cinci saptamani de viata. "Nu merita asta", declara Don Swayze. "Au fost zvonuri ca fratele meu si-a pierdut complet parul, ca a devenit o epava. Nimic din astea nu e adevarat". Desi trei sferturi din bolnavii de cancer pancreatic mor in primul an al bolii, Don afirma ca Patrick se simte surprinzator de bine, fiind sustinut de intreaga familie.

Mai multe staruri de la Hollywood, printre care Tom Cruise si Whoopi Goldberg si-au exprimat sustinerea fata de colegul de breasla si i-au trimis mesaje de incurajare prin care il asigura ca se roaga pentru vindecarea lui.

Trailer Keeping Mum


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului