Actrita
Tamara Buciuceanu-Botez e arhicunoscuta ca o gospodina de clasa, mare pofticioasa, dar si un om care stie rafinamentele unei
retete culinare perfecte. De aceea e consultata de prieteni sau invitata, in diferite ocazii, sa "dea note" unor bucatari angajati in competitii profesionale.
Acum, in pragul Sarbatorilor de iarna, celebra actrita ofera cititorilor ziarului "Averea" una din retetele care au impresionat-o la concursul bucatarilor pompieri si pe care a si premiat-o impreuna cu colegul sau, actorul Dorel Visan. "Dupa mine, cea mai buna "leguma" este carnea de porc si toate produsele ce provin din acest animal", ne-a spus actrita.
Reteta de friptura. Se spala carnea bine, apoi se lasa cateva ore. "Secretul este sa o mentii mereu unsa cu grasime", ne-a spus Tamara. Carnea se pune in tava si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se adauga 4-5 catei de usturoi taiati rondele, uleiul si apa sa cuprinda pana la jumatate friptura. Se pune la cuptor, se stropeste din cand in cand. Se serveste cu mujdei de usturoi simplu sau la care se adauga o lingurita de otet.
Ieri,
Tamara Buciuceanu a participat la concursul culinar organizat de
bucatarii Brigazii de Pompieri "Dealu Spirii", ca membra a juriului. L-a desemnat castigator pe Marian Ciubuc si a lui reteta de "porc la protap". Dupa ce a degustat mai multe feluri de mancare traditionale, maestra a ales din bunatati precum
piftie , curcan umplut si multe alte feluri de mancare, care mai de care mai deosebite.