Vedete din Romania

#fotografie #romi #expozitie #vernisaj # Mugur Varzariu

Problemele romilor, proiectate in expozitia artistului Mugur Varzariu

Maine, 14 martie, ora 16:00, la Biblioteca Nationala a Romaniei, are loc vernisajul expozitiei "Stop Wasting another generation" a artistului social Mugur Varzariu, care se va desfasura pana in 11 aprilie 2013. Expozitia se adreseaza pasionatilor de fotografie, iubitorilor de arta, dar mai ales celor implicati si interesati de problematica drepturilor omului.

„Munca mea sa va continua pana cand voi reusi sa schimb atitudinile negative si prejudecatile despre romi. Am ales zone si povesti in care exista mari nedreptati sociale - romi, droguri, prostitutie, batrani - pentru ca am simtit ca trebuie sa fac ceva, ca trebuie sa ma implic“, a declarat Mugur Varzariu.

Artistul a renuntat in urma cu 3 ani la cariera in marketing si a ales fotografia pentru a se exprima ca activist social.

In decembrie 2011 a fost premiat de UNICEF pentru o fotografie realizata in comunitatea de romi din Baia Mare.

In 2012, fotografiile sale referitoare la problematica romilor au fost proiectate in cadrul celui mai mare Festival de Fotojurnalism din lume, Visa pour l'Image, care a avut loc in Perpignan, Franta, fiind astfel singurul roman ale carui fotografii au fost prezentate doi ani la rand in cadrul acestui festival.

Fotografiile sale realizate la Baia Mare au atras atentia „New York Times”, care a publicat un amplu articol despre problemele romilor din Romania, prin prisma artistului. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare