Vedete din Romania

#Radu Beligan deces #Radu Beligan a murit #vedete intern #showbiz #radu beligan

Radu Beligan a parasit scena vietii! Actorul a murit la 97 de ani!

Radu Beligan, cel mai longeviv actor al scenei romanesti, in varsta de 97 de ani, a murit miercuri, in jurul orei 13, la Spitalul Elias!

Radu Beligan, internat inca de vineri in Sectia de Terapie Intensiva a Spitaluluiu Elias, s-a stins in urma unui stop cardio-respirator.

“Maestrul Radu Beligan, in varsta de 97 de ani, a fost internat in Spitalul de Urgenta Elias vineri, la ora 13.00, in sectia de Terapie Intensiva, in stare de degradare biologica progresiva, in contextul varstei. Pe perioada internarii, a beneficiat de monitorizare stricta a functiilor vitale şi a confortului fizic şi psihic adecvate. A decedat miercuri, la ora 13.00, in urma unui stop cardio-respirator ireversibil”, a spus, pentru News.ro, dr Dana Safta, directorul medical al unitatii sanitare.

Radu Beligan, a carui longevitate artistica a fost recunoscuta si de reprezentantii Guinness World Records, a fost unul dintre cei mai apreciati artisti ai scenei teatrale nationale, ocupand, de asemenea, functiile de director al Teatrului de Comedie, intre anii 1961 si 1969, si al Teatrului National din Bucuresti (TNB), intre anii 1969 si 1990.

Cel mai longeviv actor al scenei romanesti, Radu Beligan a fost unul dintre cei mai mari actori de film, teatru si televiziune din Romania, cu o cariera care se intinde pe parcursul a aproape 80 de ani, cu peste o suta de roluri in teatru, cinematografie si televiziune.

Actorul s-a nascut pe 14 decembrie 1918, in satul Galbeni din judetul Bacau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare