Vedete din Romania

#psihologul hanibal dumitrascu #operatii estetice #anxietate #comportament nevrotic #ramona gabor

Ramona Gabor are un comportament nevrotic, sustine un psiholog

S-a trezit vedeta peste noapte si trebuie sa faca fata presiunilor pe care le presupune celebritatea.

Numai ca modul in care Ramona Gabor alege sa se faca remarcata din puzderia de domnisoare care aspira la un status monden privilegiat este caracterizat drept "disperat" si "nevrotic" de catre profesorul Hanibal Dumitrascu.

Potrivit psihologului, Ramona Gabor are o imagine proasta despre sine si o anxietate periculoasa, care o determina sa recurga la gesturi extreme, cum ar fi trei operatii estetice in aceeasi zi, relateaza ce crede despre recenta transformare a Ramonei.

"Cred ca o persoana care recurge la astfel de gesturi extreme vizavi de propriul corp are, in primul rand, o imagine scazuta despre sine, se confrunta cu o mare lipsa de incredere si cu nevoia permanenta de a se afla in centrul atentiei, indiferent de mijloace si costuri", a declarat el.

"Deciziile ei de a-si modifica diverse parti ale corpului vor avea un efect, desigur, asupra starii ei sufletesti pe termen lung, iar amprenta se poate concretiza intr-o depresie. Pentru ca aceasta permanenta cautare in oglinda, de tip narcisist, a imaginii personale duce la o fragmentare a ei, la o descompunere, care nu face decat sa sporeasca neincrederea. Exista in mintea ei o nevoie patologica, as spune, de a atrage atentia".

"Mai este vorba si despre altceva: atunci cand nu te poti impune in societate, ca sa obtii un status solid la care ravnesti, iar aspectul fizic este ultima ta arma, asta nu te poate duce decat la un esec, mai devreme sau mai tarziu", este de parere Hanibal Dumitrascu.

Concureaza inconstient cu Monica

Psihologul mai crede ca Ramona se afla intr-o pozitie concurenta cu sora ei, Monica, mai cunoscuta in lumea mondena si, desigur, mai norocoasa in ce priveste aspectul financiar.

"Bineinteles ca si concurenta cu sora ei o determina sa ia astfel de masuri. Si probabil ca se afla intr-o stare conflictuala una cu cealalta, chiar daca nu si-o asuma constient. Si o doza de invidie si de a copia, intr-un fel sau altul, imaginea surorii ei, o poate impinge catre gesturi extreme, cum ar fi trei operatii estetice in aceeasi zi". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare