Vedete din Romania

#Augustin Maior #Balul Bobocilor Cluj #Cabral Balul Bobocilor Cluj #cabral

Reactia lui Cabral dupa dezmatul de la Balul Bobocilor din Cluj a incins spiritele pe internet

Balul Bobocilor din Cluj, la care mai multe eleve  de 15 ani de la Colegiul Tehnic  "Augustin Maior” au pozat in ipostaze provocatoare, continua sa starneasca numeroase comentarii. Printre cei care au luat atitudine se numara si Cabral.
 
Pe contul sau de Facebook, Cabral a scris:
 
“Vad pe wall-ul meu multi influenceri care vorbesc sus si tare ca intamplarea cu banana, ilustrata mai jos, este o chestie perfect normala.
 
Adica in opinia lor asa trebuie sa arate un bal al bobocilor, astea sunt activitatile la care sa se intreaca fetele de liceu.
 
Si asta pentru ca oricum la varsta asta, zic ei, oricum te gandesti doar la sex.
 
Mai, cu riscul de a parea un batran retrograd, mi se pare profund gresita treaba asta.
Sexualitatea este o parte importanta a omului, ma bucur de bucuriile trupului de multi ani.
 
Dar mimarea sexului oral nu are legatura cu liceul.
Mimarea sexului oral nu are legatura cu educatia sexuala (educatie pe care o sustin 100%).
 
Sa pui niste fetite in genunchi si sa le pui sa faca ceva care arata - orice-ai zice - a sex oral... este imbecilitate pura.
Da, pe “vremea mea” era altfel. Dar nu am pretentia de la fiica-mea si de la generatia ei sa fie ca pe vremea mea.
 
Dar ar trebui sa avem grija ca cei mici sa-si descopere sexualitatea intr-o intimitate normala, nu in pseudo-orgii filmate.
[Poate ca gresesc, nu zic nu. Asa ca daca esti si parinte sau doar copilul cuiva, te invit sa-ti spui parerea. Dar nu ataca oameni si nu folosi limbaj aiurea, ca fac magie si... pooof!]” 
 
Postarea lui Cabral a starnit reactiile pritenilor virtuali. 
 
" Draga Cabral, daca e sa iau de buna stirea de la kanaD in care directoarea liceului explica cu punct si virgula ca RASPUNDEREA acestei "petreceri" cade in sarcina organizatorilor atunci avem un raspuns clar asupra celor intimplate! ORGANIZATOR= Comitetul de parinti! Acuma stau si ma intreb....oare tatii prezenti (si aici ma refer la tatii de fete) cat de fericiti au fost?", " Sunt doua tabere! Parintii de fete, si parintii de baieti! Primii au explodat, ceilalti zic " hai maa! Ca a fost o gluma!"
 
"Cel mai bine cred ca trebuie intrebate fetele in cauza! Sa vedem parerea lor. Cred ca nu le-a obligat nimeni sa faca ce au facut. Abia dupa sa dam cu piatra! Intr-o societate unde pornigrafia si sexualitatea este pă'" peste eu unul cred ca au luat-o ca pe gluma si nu trebuie sa bubuim chiar asa! Mai putin tatii de fete"
" Și totul pleacă de la educație, de la cei 7 ani de acasă. Acolo înveți cum și pe cine să îți faci prieten/prietenă, în familie îți dezvolți ca individ propriul sistem de valori, în familie înveți să distingi lucrurile constructive de cele distructive, care îți periclitează demnitatea. Liceul a dat un comunicat cum că ăla nu era bal...era altceva. Păi vedem și noi directore că numai a bal nu arată"
 
"Din ce in ce mai tare am convingerea că România e exemplul de anarhie supremă, și că nu se mai aplică nici un fel de regulă în jocul ăsta, de-a viața, in România anului 2017. Moaște, sex oral, trafic ca în Bangladesh, catedrala neamului. Sincer, este o tragedie ce se întâmplă cu țara asta, și mă gândesc că poate asta s-a și urmărit. Da, și pe vremea altora erau derapaje de genul ăsta. Dar parcă acum s-au adunat extrem de multe. E clar. Nu tragem toți la aceeași căruță",
"Totul vine de la educatie...educatia de acasa, de la școala, mass media! La ce sa te astepti,cand unii parinti fumeaza cot la cot cu copiii?! Eu sunt parintele unui copil de aproape 3anisori si vad zi de zi cum parintii isi lasa copiiii sa faca tot ce vor,fara sa le impuna vreo limita,le iau tot ce vor doar sa aiba... Traim intr-o tara in care haosul, rautatea si banii conduc de la mic la mare!!!"
 
"Așa începe acceptarea hărțuirii sexuale. Asta e mentalitatea celor "cool " care fac orice ca să fie considerați "pe val". Cine le învață pe fetele astea lecția demnității și a respectului de sine? Sensul cuvântului NU! Nu fac ceva care să mă umilească. Dacă eu nu mă consider demnă de respect, nu o va face nimeni. Simplu."
 
"Doar ca aici nu le-a pus nimeni cu forta. Tampenii de genul asta exista la baluri de zeci de ani, doar ca pe atunci nu exista net si nici o moralitate atat de stricta"

Niciun cadru didactic la Balul Bobocilor

 

 
Directorul Colegiului Tehnic de Comunicatii „Augustin Maior” Cluj-Napoca, Doina Angela Rosca, a declarat corespondentului Mediafax ca manifestarea respectiva nu a fost organizata de scoala, iar la aceasta nu a fost prezent niciun cadru didactic.
 
„Vom desfasura o ancheta, o analiza, vom convoca Colegiul Profesoral. Va pot spune ca in numele acestei institutii, sub egida acesteia, nu a fost organizata nicio astfel de manifestare, nicio actiune de gen Balul Bobocilor. La acea manifestare nu a participat sub nicio forma niciun cadru didactic si noi de ani de zile nu organizam in numele scolii asa ceva, parintii stiu, elevii stiu. in mediul privat ce face fiecare… Am constatat de ani de zile ca intr-un mediu privat, intr-un club privat, scoala nu poata asigura paza si ordinea, poate scapa situatia de sub control”, a spus Rosca.
 
Eleva care a postat pe Facebook pozele cu ipostazele controversate de la Balul Bobocilor din Cluj sustine ca evenimentul ar fi fost organizat de scoala, insa profesorii sau parintii nu a luat parte la bal.
 
”Era organizat de scoala (balul – n.red.), dar cadrele didactice nu au luat parte la acest bal. Nu era niciunul dintre parinti si niciunul dintre profesori. Era un bal al bobocilor si era un concurs. Pur si simplu, erau niste probe pentru Miss Boboc. Probabil ca daca una dintre fete sau unul dintre participanti refuza proba, erau descalificati. Poate ca s-au mai intamplat probe dintr-astea. Cum eu nu am participat la baluri de multa vreme, nu mi-am dat seama unde s-ar fi putut ajunge. Din punctul meu de vedere, nu vad sa fie ceva rau in chestia asta, nu vad niste acte sexuale sau stiu eu... Eu le vad doar niste simple probe la un bal, nu vad nimic rau in chestia asta, adica... Daca altii au alte probleme sau vad altfel, asta este fix problema lor. Fiecare isi da cu parerea, are dreptul. Am postat chestia asta... stiu ca partea mea de vina e aici, ca s-a raspandit in toata lumea, dar n-am stiut unde se va ajunge. si in al doilea rand, m-ati intrebat de participanti. Nu ii cunosc, n-am luat legatura cu ei, dar am aflat de la anumiti colegi de-ai lor, care mi-au scris pe o retea de socializare, ca au reactionat foarte urat... Na, va dati seama cum se simt cand toata lumea isi bate joc de ei”, a declarat una dintre participante pentru Digi FM.
 

Ministrul Eductiei asteapta propuneri

 
Liviu Pop si-ar dori ca statutul elevului sa se aplice tuturor, atat in interiorul scolii cat si in afara ei. 
 
"in contextul incidentului de la Cluj-Napoca, statutul elevului trebuie regandit de asa maniera incat sa nu mai existe interpretari. Calitatea de elev se exercita atat in interiorul, cat si in exteriorul scolii. Mizez pe implicarea asociatiilor de parinti si a profesorilor si astept propuneri de imbunatatire a statutului," a scris Liviu Pop pe contul sau de socializare. 
 
Reamintim ca in presa a izbucnit un adevarat scandal dupa ce la un bal de boboci organizat in Cluj Napoca a avut loc un concurs de miss si mister in care fetele au mancat o banana de pe prohapul baietilor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare