Vedete din Romania

#meteorologie #meteo #Romica Jurca #vedete intern #showbiz #tvr

Romica Jurca, fortata sa paraseasca TVR!

Dupa opt ani neintrerupti la prezentarea rubricii Meteo de la TVR, Romica Jurca nu mai are contract cu televiziunea publica.

Cea mai longeviva prezentatoare meteo a ramas fara contract, in prima faza, in urma deciziei conducerii TVR de taia colaboratorii. Ulterior, conducerea TVR a fost de acord sa reia colaborarea, dar, spune Romica Jurca, Claudiu Lucaci, directorul stirilor, nu a acceptat-o, potrivit paginademedia.ro.

"Nu mai am contract cu TVR, deoarece nu mai vrea directorul Directiei Stiri, Claudiu Lucaci. Pe 22 septembrie 2014, jurnalistul Adrian Bucur a introdus in Consiliul de Administratie al SRTv o hotarare prin care se interzicea incheierea de alte contracte, pana la 31 decembrie 2014. Aceasta hotarare nu ii excludea pe cei care lucrau in televiziune, fie si cu contract de colaborare, ci bloca accesul altor persoane, din afara", a declarat Romica Jurca.

Aceasta a explicat ca nici in luna octombrie 2014 nu avea contract, desi altora li s-au reinnoit. Apoi, sustine ea, a inteles ca totul este facut pentru ca cei din conducerea TVR voiau sa intrerupa colaborarea cu ea.

"Claudiu Lucaci s-a prevalat de initiativa jurnalistului Adrian Bucur ca sa scape de mine. Astfel de intentii a avut de cand a ajuns sef la Stiri, iar de fiecare data motiva ca 'nu se mai accepta colaboratori', ceea ce era si este o foarte mare minciuna. (...)

CITESTE SI:

Adrian Sarbu, lasat fara haine in arest
Un actor celebru a ramas fara casa! I-a fost distrusa de un incendiu
Cum arata mama Elenei Udrea. Zici ca sunt surori!

 

Mai rau este ca, la inceput de octombrie, am lucrat cateva zile, fara contract, pe care refuza sa mi le plateasca; am mai lucrat in plus, fata de programul stabilit de sefi si refuza sa-mi plateasca", a spus realizatoarea rubricii Meteo.

De cealalta parte, oficialii TVR spun ca “TVR si Directia Stiri se afla intr-un proces prelungit de reducere drastica a cheltuielilor”.

"Consiliul de Administratie al TVR a decis reducerea substantiala a bugetului destinat colaboratorilor si am fost nevoita sa renuntam la mare parte din personalul extern care nu este indispensabil productiei de televiziune.

In aceste conditii, nu a mai fost posibila prelungirea contractului d-nei Romica Jurca, domnia sa nefiind angajata a TVR", au sustinut acestia.

Mai mult, Directorul Stirilor TVR, Claudiu Lucaci, a spus ca Romicai Jurca i s-a oferit un salariu de colaborator, dar ca ea a refuzat, cerand de trei ori mai mult.

Acest lucru este negat de realizatoarea Meteo.

"Am trimis un mail in care as fi acceptat propunerea lor de a fi consultant, dar cu cateva conditii: fie sa incheiem contractul de consultanta pe trei luni, in conditiile financiare propuse de ei si sa mi se plateasca zilele restante fie renuntam la sumele restante, dar sa se dubleze oferta financiara.

Suma pe care am precizat-o nu era insa de trei ori mai mare, asa cum spune domnul Claudiu Lucaci. Nu am primit niciun raspuns, in legatura cu aceste conditii", a mentionat Romica Jurca.

Sursa foto: stiri.tvr.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vedete-din-romania

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului